Κινεζικό ενδιαφέρον για κρητικό ελαιόλαδο

Ελαιόλαδο: Στάση αναμονής για τις τιμές που «άνοιξαν» στα περσινά επίπεδα
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας Κίνας και Κρήτης στους τομείς του τουρισμού και του πρωτογενούς τομέα, πραγματοποιήθηκε στις 3/10 συνάντηση του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, με την κινεζική κυβερνητική αντιπροσωπεία που επισκέφτηκε το νησί.

Το ηγετικό στέλεχος του Πολιτικού Συμβουλίου της Κίνας και γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΚ, Liu Yunshan, ανάφερε ότι στις προθέσεις της κινεζικής κυβέρνησης είναι η ενδυνάμωση της οικονομικής συνεργασίας στον τουρισμό, στις επενδύσεις, στον αγροτικό τομέα. Σημείωσε, μάλιστα, χαρακτηριστικά πως «αν είναι δυνατόν, κάθε οικογένεια της Κίνας να έχει ένα μπουκαλάκι ελαιόλαδο της Κρήτης».

Από την πλευρά του, ο κ. Αρναουτάκης υπογράμμισε πως είναι ανάγκη να περάσουμε από την θεωρία στην πράξη με όσο το δυνατόν περισσότερες εξαγωγές κρητικών αγροτικών προϊόντων στην Κίνα και ιδιαίτερα του ελαιολάδου, και αναφέρθηκε παράλληλα στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού. Σημείωσε ότι πρέπει να ενισχυθούν και οι συνεργασίες με ερευνητικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον τουρισμό και την προώθηση των επενδύσεων.

-Διαφήμιση-