Κινητοποιήσεις μέσα στον Οκτώβριο από τους αγρότες

Μαζικές κινητοποιήσεις μέσα στον Οκτώβριο και λίγες ημέρες πριν από την πραγματοποίηση της μεγάλης κλαδικής έκθεσης για τον πρωτογενή τομέα «Agrotica» προγραμματίζουν οι αγρότες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Όπως τονίζουν εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων της περιοχής, σχεδιάζονται πολύμορφες κινητοποιήσεις το τριήμερο 11-13 Οκτωβρίου, οι οποίες θα κορυφωθούν με μεγάλη συγκέντρωση – συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της «Agrotica» το Σάββατο 22 Οκτωβρίου.

«Κάθε αγροτικός σύλλογος από τις πέντε περιοχές της Ελλάδας, Ημαθία, Πέλλα, Κοζάνη, Λάρισα, Φλώρινα, που συμμετείχε σε σύσκεψη της πανελλαδικής επιτροπής μπλόκων, θα συνεδριάσει και θα αποφασίσει ποια μορφή θα πάρουν οι κινητοποιήσεις. Αυτές μπορεί να είναι παραστάσεις διαμαρτυρίας σε υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ, συγκεντρώσεις τρακτέρ στους δρόμους, ή διαμαρτυρία στα κτήρια όπου στεγάζονται οι αντιπεριφέρειες», αναφέρει ο κ. Τσιουλάκος από τη Νάουσα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν στις 22 Οκτωβρίου που θα έχουν τη μορφή συλλαλητηρίου, πορείας των αγροτών και συμβολικού αποκλεισμού της περιοχής με τρακτέρ.