Κινητοποίηση αγροτών στον Πύργο για τη σταφίδα

H εγγύηση κατώτατης τιμής, η αναδιάρθρωση των αμπελώνων και η διασφάλιση του μέλλοντος της καλλιέργειας της σταφίδας είναι οι λόγοι που για ακόμα μια φορά οδήγησαν τους σταφιδοπαραγωγούς στους δρόμους. Tο πρωί της Τρίτης 20/7 το ραντεβού είχε δοθεί για τον κόμβο της Αγίου Γεωργίου στον Πύργο, όπου συγκεντρώθηκαν με τρακτέρ και αυτοκίνητα προκειμένου να  εκφράσουν την έντονη αγωνία για τα όσα συμβαίνουν στον χώρο της σταφίδας.

Τα αποθέματα που υπάρχουν στις αποθήκες της Παναιγειαλίου Ένωσης Συνεταιρισμών και ο καθοριστικός ρόλος που μπορεί να παίξουν στην κατολίσθηση της τιμής είναι ένας ακόμα προβληματισμός που εξέφρασαν οι αγρότες στην κινητοποίηση που έγινε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας.

“Ζητάμε από την πολιτεία να απορροφήσει τις ποσότητες που έχουν μείνει στις αποθήκες της Παναιγειαλίου, και να τις διαθέσει σε δημόσιους φορείς. Να αναλάβει πρωτοβουλίες για την θεσμοθέτηση της εγγυημένης κατώτατης τιμής διασφαλίζοντας έτσι το μέλλον της καλλιέργειας. Επίσης θα πρέπει να προχωρήσει και στην υλοποίηση του προγράμματος αναμπέλωσης προκειμένου να βελτιωθεί η παραγωγικότητα  των καλλιεργειών. Για την σταφίδα έχουν γίνει αγώνες και είναι χρέος μας απέναντι σε αυτούς που αγωνίστηκαν να διατηρήσουμε της καλλιέργεια. Αυτό θα κάνουμε. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και θα προχωρήσουμε και σε νέες κινητοποιήσεις προκειμένου να διασφαλίσουμε το μέλλον της σταφίδας”, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Θανάσης Βομπίρης.

Πηγή: ertnews.gr