Αυτό το άρθρο είναι 32 μηνών

Για αδικίες στις αποζημιώσεις των αγροτών του Τυρνάβου κάνουν λόγο οι Αγροτικοί Σύλλογοι

15.11.2021
1' διάβασμα
gia-adikies-stis-apozimioseis-ton-agroton-tou-tyrnavou-kanoun-logo-oi-agrotikoi-syllogoi-231351

Όπως αναφέρει ανακοίνωση των Αγροτικών Συλλόγων Τυρνάβου, Αμπελώνα, Δαμασίου και Αργυροπουλίου-Λυγαριάς:

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις προκαταβολές αποζημιώσεων (40%) που δίνονται αυτό το διάστημα για νεκταρίνια και ροδάκινα στους αγρότες της ευρύτερης περιοχής πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας ώστε να μας δοθούν εξηγήσεις για τις αδικίες που έχουνε γίνει σε δεκάδες συναδέλφους μας οι οποίοι παίρνουν είτε εξευτελιστικές αποζημιώσεις είτε μηδενικές.

Οι απαντήσεις που πήραμε ήταν πραγματικά απογοητευτικές για τον αγροτικό κόσμο τις περιοχής διότι ενημερωθήκαμε ότι οι συνάδελφοί μας οι οποίοι πήρανε το 50% τις προκαταβολής για κεράσια ή βερίκοκα δεν δικαιούνται προκαταβολή για νεκταρίνια ή ροδάκινα, ενώ αλαλούμ επικρατεί με τους πίνακες και τη σύνδεση δηλώσεων καλλιεργειών του 2020 και το 2021.

Προς έκπληξή μας ενημερωθήκαμε για μια τεράστια αδικία  η οποία δεν έχει προηγούμενο όπου υπερπρόημες ποικιλίες (big bang, early may crest, karioka) τις περιοχής μας οι οποίες ασφαλίστηκαν ως υπερπρόημες από τους συναδέλφους μας, πετιούνται απέξω και θα αποζημιωθούν με πολύ λιγότερα χρήματα , χαρακτηριστικά τα νεκταρίνια  big bang τα οποία πρέπει να πληρωθούν ως αποζημίωση με 0,68 λεπτά το κιλό θα αποζιμιωθουν με 0,42 και τα ροδάκινα ποικιλίας ούφο- καριοκα τα οποία θα αποζημιωνόταν με 0,68 θα αποζημιωθούν με 0,32.

Ως εκ τούτου καλούμε όλους τους αγρότες της ευρύτερης περιοχής μας να παρευρεθούν στην έκτακτη γενική συνέλευση τη Δευτέρα 15/11/2021 και ώρα 7:00 μ.μ. στο δημοτικό θέατρο(Μαξίμ) ώστε να αποφασίσουμε τις δράσεις μας το επόμενο διάστημα».

ΓΡΑΦΕΙ: