Κομισιόν: Διχογνωμία «κορυφής» για την αναστολή των στόχων της Πράσινης Συμφωνίας στον αγροτικό τομέα

Ο Επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ, Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι, θέλει να αναστείλει την εφαρμογή της εμβληματικής στρατηγικής της ΕΕ για τα βιώσιμα τρόφιμα, F2F, παρά την έκκληση του εκτελεστικού αντιπροέδρου της Κομισιόν, Φρανς Τίμερμανς, να διατηρηθεί η πράσινη φιλοδοξία.

Σε μια ακρόαση στην Επιτροπή Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (COMAGRI), ο Πολωνός επίτροπος ενημέρωσε τους ευρωβουλευτές σχετικά με τα επόμενα βήματα που σχεδιάζονται για αντιμετώπιση του αντικτύπου της ρωσοουκρανικής σύρραξης στην ΕΕ και τις διεθνείς αλυσίδες εφοδιασμού τροφίμων. «Θα πρέπει να αναστείλουμε τη διαδικασία», είπε ο Γ. Βοϊτσεχόφσκι, απαντώντας σε ερώτηση ευρωβουλευτή για το τι σκοπεύει να κάνει η Κομισιόν με «ορισμένα νομοθετήματα που θα μπορούσαν να αμφισβητήσουν την επισιτιστική ασφάλεια», όπως για παράδειγμα η οδηγία για τα φυτοφάρμακα και ο ενωσιακός νόμος για την αποκατάσταση της φύσης.

Σύμφωνα με τον επίτροπο Γεωργίας της ΕΕ, η αγροτική πολιτική θα πρέπει για τους επόμενους μήνες να βασίζεται στα στρατηγικά σχέδια της ΚΑΠ χωρίς να προστεθεί τίποτα περισσότερο.

www.euractiv.com