Ο κορωνοϊός ανέβαλε τις συζητήσεις για την προκήρυξη του μέτρου των Βιολογικών

Αναστάτωση στο ΥΠΑΑΤ, όταν διαπιστώθηκε θετικός στον ιό ο υφυπουργός Γιάννης Οικονόμου

Αναβολή πήραν οι διεργασίες που είχαν προγραμματιστεί στο ΥΠΑΑΤ κατά την τρέχουσα εβδομάδα αναφορικά με τις επικείμενες προσκλήσεις μέτρων, στο πλαίσιο του ΠΑΑ 2014-2020, όταν γνωστοποιήθηκε ότι ο υφυπουργός, Γιάννης Οικονόμου, προσβλήθηκε από κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «ΥΧ», στην πλατεία Βάθη στελέχη και υπάλληλοι υποβλήθηκαν σε τεστ, ενώ οι χώροι απολυμάνθηκαν. Ως αποτέλεσμα, η σύσκεψη για την πορεία των μέτρων που ετοιμάζονται προς προκήρυξη μετατίθεται σε μελλοντικό χρόνο, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα. Μάλιστα, και με βάση τις ίδιες πληροφορίες, ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί το μέτρο των Βιολογικών, σε συνάρτηση και με τα όσα σχεδιάζονται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Το ΥΠΑΑΤ μόλις που πρόλαβε να προχωρήσει στην προδημοσίευση της 3ης πρόσκλησης των Νέων Αγροτών, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, για να ανακοινωθεί από τον ίδιο τον υφυπουργό, Γιάννη Οικονόμου, την επόμενη κιόλας ημέρα, δηλαδή την Τρίτη 2 Μαρτίου, ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πριν από μία εβδομάδα, αντίστοιχη αναταραχή προκλήθηκε και στα γραφεία του ΕΛΓΑ, όταν στενός συνεργάτης του προέδρου του Οργανισμού διαγνώστηκε, επίσης, θετικός στον κορωνοϊό.