Κορωνοϊός: Κλείνουν από αύριο τα σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή – Ενίσχυση ελέγχων στη Β. Ελλάδα

Το κλείσιμο χερσαίων συνόρων της χώρας ανακοίνωσε στην ενημέρωσή του την Πέμπτη 19/11,ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στο πλαίσιο των μέτρων συγκράτησης του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα, από αύριο, Παρασκευή 20/11, στις 06:00 κλείνει το συνοριακό σημείο ελέγχου στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, ενώ από τη Νυμφαία Κομοτηνής θα επιτρέπεται μόνον η διέλευση φορτηγών. Ανοιχτά, αντιθέτως, θα μείνουν οι συνοριακοί σταθμοί Κακαβιάς Ιωαννίνων, Ευζώνων Κιλκίς και Προμαχώνα Σερρών.

Παράλληλα, ο υφυπουργός γνωστοποίησε πως όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα, πέρα από PCR 72 ωρών, θα πρέπει να υποβληθούν και σε rapid τεστ. Στην ελληνική επικράτεια θα μπορούν να εισάρχονται μόνο όσοι επιδεικνύουν αρνητικό τεστ και υποβάλλουν PLF.

Ο κ. Πέτσας ενημέρωσε πως οι έλεγχοι για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων γίνονται ακόμα πιο εντατικοί στη Βόρεια Ελλάδα, όπου ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός. Όπως εξήγησε, ενισχύονται οι δυνάμεις του ελεγκτικού μηχανισμού κι αυστηροποιούνται οι έλεγχοι για τις μετακινήσεις των πολιτών καθώς και στους χώρους εργασίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως και στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η κατάσταση είναι κρίσιμη, καθώς, όπως είπε, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, οι δείκτες θετικότητας ήταν χθες σε αρκετές περιοχές σε πολύ υψηλά επίπεδα. Αυτό, επισήμανε, δείχνει πως οι πολίτες σε πολλές περιοχές έχουν τώρα πολύ πιο χαλαρή συμπεριφορά, γι’ αυτό και λαμβάνονται από αυριο τα νέα αυτά μέτρα.

Πηγή: naftemporiki.gr