Κώστας Αγοραστός: Η παραγωγή είναι συνώνυμο της κοινωνικής ευημερίας

«Διεκδικούμε τη μετάβαση από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση στην περιφερειακή διακυβέρνηση, ώστε να μειωθεί η κακονομία, η πολυνομία, η γραφειοκρατία, να επιταχυνθούν οι διαδικασίες λήψης αποφάσεων και υλοποίησης και να προχωρήσουμε με ταχύτητα στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο», δήλωσε ο επανεκλεγείς περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στο ΑΠΕ-ΜΠΕ παρουσιάζοντας τις βασικές προτεραιότητες της νέας του θητείας στην Περιφέρεια.

Ο κ. Αγοραστός τόνισε τη σημασία της περιφερειακής διακυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι «μόνο τότε και μόνο έτσι θα επέλθει η μεγάλη αλλαγή στη χώρα, προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας».

Επίσης αναφέρθηκε και στην «ανανέωση του παραγωγικού μοντέλου της χώρας μας» λέγοντας ότι «η Ελλάδα χρειάζεται ένα παραγωγικό άλμα και πρέπει να συγχρονιστεί με την παραγωγική ικανότητα της εποχής της». «Προτεραιότητα αποτελεί και η παραγωγική “επανάσταση”. Η παραγωγή είναι συνώνυμο της κοινωνικής ευημερίας και εργαλείο για να επέλθει ισορροπία και κανονικότητα στην κοινωνία. Πρώτα πρέπει να παράξουμε προϊόντα με προστιθέμενη αξία ώστε να αυξηθεί το ΑΕΠ γρήγορα και μετά να διανείμουμε κοινωνικό μέρισμα» τόνισε.

Στις προτεραιότητές του, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι και η ολοκλήρωση του σχεδιασμού αναφορικά με τα μεγάλα έργα υποδομής, έργα νερού -αρδευτικά και υδρευτικά, μεγάλα φράγματα και ταμιευτήρες, οι οδικοί άξονες, τα έργα υγείας, παιδείας, αθλητισμού, πολιτισμού αλλά και κοινωνικής προστασίας «ώστε να κάνουμε περισσότερα για όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».

Βασική προτεραιότητα αποτελεί για το περιφερειάρχη Θεσσαλίας και η ενδυνάμωση της σχέσης της περιφέρειας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του κόμβου RegHub. «Είμαστε η μοναδική στην Ελλάδα Περιφέρεια που συνεργαζόμαστε για τη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών πολιτικών στην κλιματική αλλαγή, το περιβάλλον, την ενέργεια, τις δημόσιες συμβάσεις κ.ά.» επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Τέλος, ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε στον σχεδιασμό για να οδηγηθεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην ψηφιακή εποχή, «ώστε να παρέχουμε υπηρεσίες γρηγορότερες, ασφαλέστερες, ποιοτικότερες και με το λιγότερο δυνατό κόστος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ