Κρατά τιμή το λεμόνι στην Κορινθία

Η τιμή που έχει διαμορφωθεί αυτήν τη στιγμή για το λεμόνι στην Κορινθία είναι ίσως το πιο σημαντικό γεγονός για τους παραγωγούς, οι οποίοι έχουν ταλαιπωρηθεί και αυτήν τη χρονιά από τα ίδια σχεδόν προβλήματα, με αποτέλεσμα να καταγράφεται εγκατάλειψη των χωραφιών.

Ο γεωπόνος και παραγωγός Κωνσταντίνος Πάπας, αναφερόμενος στην πορεία διαμόρφωσης των τιμών, σημειώνει ότι «η αρχή της χρονιάς μάς βρίσκει με μία τιμή από 55 έως 60 λεπτά. Υπάρχει χαμηλή ζήτηση, αλλά και χαμηλή παραγωγή. Το λεμόνι της Κορινθίας ξεκίνησε με 80 λεπτά, αλλά οι περισσότερες κοπές κινήθηκαν από 60 έως 70 λεπτά. Πιστεύουμε ότι, τελικά, η τιμή δεν θα κατέβει κάτω από τα 55 λεπτά».

Σε ό,τι αφορά τη μείωση της παραγωγής, ο κ. Πάπας επισημαίνει ότι «το πρόβλημα με τα νερά αυξάνεται συνεχώς και η πεδινή Κορινθία έχει ξεραθεί τελείως, με αποτέλεσμα να μη γίνεται άρδευση στα επιθυμητά επίπεδα. Η πλειονότητα των παραγωγών οδηγήθηκε σε κινήσεις ανάγκης, που έφεραν μείωση, αλλά και οψίμιση της παραγωγής. Παράλληλα, λόγω του κόστους καλλιέργειας, οι περισσότεροι παραγωγοί δεν κάνουν αυτά που πρέπει για τα χωράφια τους. Η περσινή χρονιά ήταν σοκαριστική, καθώς η τιμή του λεμονιού έπεσε στα 35 λεπτά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, αυτήν τη στιγμή, έχει συγκομισθεί το Ιντερντονάτο και σειρά έχει πάρει το Μαγληνό που, τα τελευταία χρόνια, αποτελεί την κύρια ποικιλία.