Κ. Κρέτσου: Η Ελλάδα έχει αλλάξει από τότε που μπήκε στην ΕΕ

Έμφαση στις νέες τεχνολογίες και την έρευνα, πέρα από την αγροδιατροφή και τον τουρισμό, που είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, πρότεινε η επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτσου, η οποία μίλησε στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στο ελληνικό Κοινοβούλιο για την περιφερειακή ανάπτυξη.

Κ. Κρέτσου: Η Ελλάδα έχει αλλάξει από τότε που μπήκε στην ΕΕ
Προωθούμε δράσεις για έρευνα - νέες τεχνολογίες σε συνδυασμό με Αγροδιατροφή
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Η Ρουμάνα επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης αναφέρθηκε στα έργα, που έχουν γίνει στην Ελλάδα όλο αυτό το διάστημα και στο γεγονός ότι η εικόνα της χώρας από το 1981 μέχρι σήμερα έχει αλλάξει με έργα υποδομών απ΄ άκρη σε άκρη. Υποστήριξε πως υπάρχουν προβλήματα με τη φτώχεια, το προσφυγικό, το brexit,αλλά τόνισε πως η Ευρώπη πρέπει να βρει νέους τρόπους να προσεγγίσει τους πολίτες και να γίνει  πολύ πιο αποτελεσματική κατά της γραφειοκρατίας.

Σημείωσε πως ήρθε πρώτη φορά στην Ελλάδα, λίγο μετά το άνοιγμα των συνόρων στη χώρα της και έμεινε στη Λάρισα κι από τότε μέχρι σήμερα η εικόνα έχει αλλάξει πολύ. Μίλησε για θέματα σύγκλισης και κοινωνικής συνοχής κι επικαλέστηκε λόγια του Καζαντζάκη πως «χωρίς ελπίδα θα χαθούμε».

-Διαφήμιση-

Η κ.Κρέτσου, βρίσκεται στη χώρα μας για τα εγκαίνια της σήραγγας των Τεμπών,  που θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος,σύμφωνα με πληροφορίες, από τον τέως αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάρκο Μπόλαρη.

Σε δηλώσεις της στην «Υ.Χ.» αναφέρθηκε στο γεγονός ότι είναι σε συνεννόηση με τον επίτροπο Γεωργίας, Φιλ Χόγκαν για την αγροδιατροφή και τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες κι ότι είναι σε εξέλιξη η συζήτηση για τα «έξυπνα χωριά», η οποία θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα στο Κοινοβούλιο. 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της υπήρξε προς στιγμήν ένταση μετά την ομιλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, του ΚΚΕ, Νίκου Καραθανασόπουλου, ο οποίος μίλησε για «λυκοσυμμαχία» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και χρησιμοποίησε τον όρο «σκλαβιά». 

Η κ.Κρέτσου απάντησε πως δεν δέχεται να προσβάλλεται και ότι εκείνη προέρχεται από μια χώρα, που έχει ζήσει τον κομμουνισμό και ξέρει σε τι συνθήκες ζούσε. Ο κ.Καραθανασόπουλος εξήγησε στη συνέχεια πως δεν ήταν προσωπικός ο χαρακτηρισμός και ενδεχομένως έγινε λάθος στη μετάφραση και μετά το πέρας της συνεδρίασης συνομίλησαν και το περιστατικό θεωρήθηκε λήξαν. 

Πάντως τελικά “θερμό” επεισόδιο είχε η κ.Κρέτσου με την τέως πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία πήρε το λόγο και κατηγόρησε την Ευρώπη, για τις πολιτικές που ακολουθεί στην Ελλάδα καταλύει τη δημοκρατία και έχει φέρει τους νέους ανθρώπους σε αυτήν την κατάσταση κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Αθήνα, παρουσία του εκπροσώπου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση.
Η κ.Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε λεκτικά και στον κ.Σχοινά και στη δημοσιογράφο Μαρία Σαράφογλου ενώ η κ.Κρέτσου της απάντησε σε έντονο ύφος ότι μόνο φωνάζει για να ακουστεί η ίδια. Η επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης, που σήμερα αναμένεται να παραστεί στα εγκαίνια της σήραγγας των Τεμπών παρουσία του πρωθυπουργού απάντησε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ευθύνεται για την κατάσταση στην Ελλάδα και είπε: «Αν δεν σας αρέσει η κατάσταση στην Ελλάδα να πάτε στη χώρα μου, στη Ρουμανία, να δείτε εκεί πώς ζουν οι άνθρωποι».

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki