Κρήτη: 5 νεκροί εν ώρα εργασίας στο φετινό λιομάζωμα

Από τις αρχές Νοεμβρίου, μόνο στην Κρήτη κατέρρευσαν την ώρα της σκληρής αυτής δουλειάς πέντε άνθρωποι. Οι υψηλές τιμές, σε συνδυασμό με τη μεγάλη παραγωγή και την ανυπαρξία εργατικών χεριών, έχουν δημιουργήσει ένα κοκτέιλ… θανάτου, όπως τονίζει σε δημοσίευμά της η Νέα Κρήτη.

Συνολικά, πέντε άνθρωποι έχουν «σβήσει», έπειτα από έντονη αδιαθεσία, είτε στα χωράφια που είχαν πάει για να ραβδίσουν είτε μετά, στο ελαιοτριβείο για να αλέσουν.

Σύμφωνα πάντα με τη Νέα Κρήτη, ο πρώτος θάνατος στο χωράφι είχε συμβεί το απόγευμα της Τρίτης 8 Νοεμβρίου στο Ηράκλειο, στην περιοχή της Χερσονήσου, με θύμα έναν 55χρονο άνδρα. Ο άνθρωπος την ώρα που ράβδιζε ένιωσε αδιαθεσία και, πριν προλάβει να ζητήσει βοήθεια από τους εργάτες του, κατέρρευσε μπροστά στα μάτια τους. Οι εργάτες αμέσως κάλεσαν βοήθεια, αλλά ο 55χρονος είχε ήδη χάσει τη μάχη για τη ζωή.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, και συγκεκριμένα το απόγευμα του Σαββάτου 3 Δεκεμβρίου, ένας 53χρονος άνδρας κατέρρευσε μέσα σε ελαιουργείο στην Επισκοπή Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας υπέστη ανακοπή.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με δύο διασώστες, καθώς και το όχημα άμεσης επέμβασης με γιατρό. Κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες, ωστόσο ο 53χρονος άνδρας είχε καταλήξει. Μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου, δυστυχώς, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Μόλις πέντε μέρες μετά, και συγκεκριμένα στις 8 Δεκεμβρίου, πάλι με θύμα έναν 53χρονο αγρότη, σημειώθηκε νέος θάνατος μέσα σε ελαιουργείο. Ο λόγος για 53χρονο πατέρα δύο παιδιών από τον Κάτω Ζαρό. Ένας δραστήριος άνθρωπος, που ασχολήθηκε με το εμπόριο, ενώ ήταν πάντα ιδιαίτερα ενεργός στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ένιωσε έντονη αδιαθεσία αμέσως μετά το ελαιουργείο όπου πήγε να ξεφορτώσει τις ελιές και ο θάνατός του προκάλεσε σοκ στους συχωριανούς του, οι οποίοι αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν πως χάθηκε ξαφνικά ένας άνθρωπος που φαινόταν υγιής, ενώ βύθισε στο πένθος τα παιδιά του.

Οι τελευταίες ημέρες

Το πρωί της περασμένης Τρίτης 20 Δεκεμβρίου, μπροστά στα μάτια του κουμπάρου του στον ελαιώνα όπου ράβδιζαν μαζί, έσβησε ο 42χρονος λιμενικός Παναγιώτης Καπετάνιος σε χωριό της ενδοχώρας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έμειναν εμβρόντητοι όλοι και προσπάθησαν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Και δύο μέρες μετά το περιστατικό με τον 42χρονο λιμενικό, δηλαδή χθες Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, στο χωριό Βασιλική στο Ηρακλείου, γνωστός ορθοπαιδικός του Ηρακλείου “έσβησε” ξαφνικά την ώρα που βρισκόταν στο λιόφυτο και μάζευε ελιές. Πρόκειται για τον 67χρονο διευθυντή της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, που υπέστη ανακοπή.

Πηγή: neamatia.gr