Αυτό το άρθρο είναι 39 μηνών

Κρήτη: Αγροτικές κινητοποιήσεις για αποζημιώσεις, κόστος παραγωγής και τσικουδιά

31/01/2022
1' διάβασμα
kriti-agrotikes-kinitopoiiseis-gia-apozimioseis-kostos-paragogis-kai-tsikoudia-253412

Στους δρόμους κατεβαίνουν σήμερα αγρότες που συνδικαλιστικά πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ. Ζητούν τη λήψη μέτρων για τη στήριξη του κλάδου και να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νέο καθεστώς για την τσικουδιά, το οποίο, όπως επισημαίνουν, “κλέβει” το όνομα του προϊόντος από τους αμπελουργούς.

Οι αγρότες νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στον κόμβο των Πεζών και αυτή την ώρα πραγματοποιούν συγκέντρωση στον κόμβο του Γιόφυρου, στο Ηράκλειο. Την κινητοποίηση οργανώνουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αστερουσίων και Ηρακλείου και η Επιτροπή Αγώνα Τυμπακίου, με αιτήματα κατώτατες τιμές στα προϊόντα, μείωση του κόστους παραγωγής και του κόστους αγροεφοδίων, αγροτικού ρεύματος και πετρελαίου. Επίσης, ζητούν να μην επιβαρύνονται οι πολίτες οικονομικά για τις ενστάσεις σε ό,τι αφορά τους δασικούς χάρτες, άμεση εξόφληση των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ και ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας.

Τα προβλήματα των αγροτών συζητήθηκαν στη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε την περασμένη Παρασκευή στις Αρχάνες. Στην κοινή ανακοίνωση των αγροτοσυνδικαλιστών τονίστηκε η αναγκαιότητα αγωνιστικών πρωτοβουλιών “που θα απαντάνε στη κοροϊδία της κυβέρνησης που πετάει ψίχουλα, για να μην υπάρξουν διεκδικήσεις”, με την υπογράμμιση ότι “μόνο με τον αγώνα μας, μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις”.

Πηγή: ertnews.gr

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ: