Κρήτη: «Κυνηγός» φωτογραφίζεται με νεκρά κρι κρι

Κρήτη:
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Σάλο έχουν προκαλέσει στην Κρήτη οι εικόνες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που απεικονίζουν «κυνηγό», ο οποίος στη διάρκεια επίσκεψης του στο νησί Ντια απέναντι από το Ηράκλειο, φωτογραφήθηκε με τα νεκρά κρι κρι (αγριοκάτσικα της Κρήτης). 

Το θέμα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, με το Σύλλογο Ζωόφιλη Δράση να είναι αποφασισμένο μέχρι και μήνυση να καταθέσει, κατά του ασυνείδητου, που δεν έφτανε ότι θανάτωσε τα αγριοκάτσικα αλλά έσπευσε να φωτογραφηθεί με τα νεκρά ζώα δίπλα του και το αίμα τους πάνω στη μπλούζα του. 

Σύμφωνα με την Διεύθυνση Δασών του Νόμου Ηρακλείου πριν από 20 χρόνια μπήκε σε εφαρμογή σχέδιο εξυγίανσης για να μείνουν τα καθαρόαιμα ζώα στο νησί. Μέχρι τότε υπήρχαν βοσκοί που είχαν δημιουργήσει προσμίξεις με οικόσιτες κατσίκες, με αποτέλεσμα υβρίδια, όποτε δώσαμε ειδικές άδειες σε κάποιους κυνηγούς που θα μπορούσαν να τα θανατώνουν (τα υβρίδια) αλλά μόνο με την παρουσία εργαζομένων στην υπηρεσία και αυτό με στόχο να διασφαλιστεί ότι θήραμα θα αποτελούσαν μόνο τα υβρίδια και όχι αγριοκάτσικα, των οποίων το είδος προστατεύεται. Μοναδικός στόχος ήταν να διατηρήσουμε τους πληθυσμούς των καθαρόαιμων.

«Η τελευταία φορά που δώσαμε άδειες ήταν το 2010. Αν έχει γίνει κάτι από τότε και μετά είναι καθαρά παράνομο! Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν υπάρχουν λαθροθήρες, αλλά κάνουμε τακτικά ελέγχους στο νησί για παν ενδεχόμενο» εξήγησε ο αναπληρωτής διευθυντής της Διεύθυνσης Δασών και Δασολόγος Γεώργιος Παπαδόπουλος.

-Διαφήμιση-