Ξαφνική απώλεια για τον αγροτικό κόσμο, απεβίωσε ο Κώστας Ν. Γιαννοπολίτης

Ξαφνική απώλεια για τον αγροτικό κόσμο, απεβίωσε ο Κ.Ν. Γιαννοπολίτης

Η αγροτική, επιστημονική και δημοσιογραφική κοινότητα είναι από σήμερα φτωχότερη καθώς απεβίωσε ο ιδρυτής της «ΑγροΤύπος ΑΕ», Κ.Ν. Γιαννοπολίτης.

Ο Δρ. Κώστας Γιαννοπολίτης γεννήθηκε στην Κάτω Βλασία Καλαβρύτων το 1946. Ήταν Γεωπόνος, πτυχιούχος της Ανωτάτης Γεωπονικής Σχολής Αθηνών και Διδάκτωρ (Ph.D.) του Michigan State University (Horticulture Dept., Pesticide Research Center) των ΗΠΑ και επί δεκαετίες πρωταγωνίστησε στα τεκταινόμενα του αγροτικού χώρου από την σκοπιά της ενημέρωσης, με αιχμή το πρωτοπόρο γεωπονικό και αγροτικό περιοδικό «Γεωργία – Κτηνοτροφία» και την ιστοσελίδα agrotypos.gr.

Μεταξύ άλλων, διετέλεσε Διευθυντής του Τμήματος Ζιζανιολογίας και προϊστάμενος του Εργαστηρίου Χημικής Αντιμετώπισης Ζιζανίων του Μπενακείου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, ως τακτικός ερευνητής, από το 1984 μέχρι το 2009 οπότε και συνταξιοδοτήθηκε. Επίσης είχε διατελέσει πρόεδρος και μέλος διαφόρων επιστημονικών εταιρειών, εκλεγμένος Εθνικός Αντιπρόσωπος της Ελλάδας και Εμπειρογνώμονας σε Επιτροπές Ειδικών της Ε.Ε. Ήταν πατέρας δύο παιδιών. Ο αποβιώσας αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό και μια σπουδαία επιστημονική και δημοσιογραφική παρακαταθήκη.