Ξεκινά από τη Χαλκίδα η Ακαδημία Πτηνοτροφίας, από τον Οργανισμό «Νέα Γεωργία-Νέα Γενιά»

Από τη Χαλκίδα θα ξεκινήσει τη λειτουργία της η Ακαδημία Πτηνοτροφίας του Οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, η οποία στη συνέχεια θα υλοποιηθεί και στις περιοχές της Θεσσαλονίκης, της ‘Αρτας και των Ιωαννίνων, από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023.

Ο πρώτος κύκλος, στην περιοχή της Χαλκίδας, θα υλοποιηθεί από τις 11 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2023, με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους έως και την Κυριακή, 30 Ιουλίου.

Μέσω της δράσης θα δοθεί η δυνατότητα σε εκατό νέες και νέους πτηνοτρόφους να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις για την εκτροφή κρεοπαραγωγών πτηνών.

Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 4 κύκλοι κατάρτισης των είκοσι πέντε ατόμων, με τον κάθε κύκλο να αντιστοιχεί σε μια περιοχή υλοποίησης. Ο κάθε κύκλος θα έχει διάρκεια 40 ωρών, εκ των οποίων οι 32 ώρες αποτελούν τη θεωρητική εκπαίδευση και οι 8 ώρες την πρακτική άσκηση. Στο τέλος του προγράμματος δίνεται στους συμμετέχοντες βεβαίωση παρακολούθησης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του οργανισμού, «η εφαρμογή των μαθησιακών αποτελεσμάτων της Ακαδημίας από τους εκπαιδευόμενους-παραγωγούς θα φέρει οφέλη ως προς τη βιωσιμότητα, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μονάδων τους, με σεβασμό στο περιβάλλον και στην κοινωνία».

Η Ακαδημία Πτηνοτροφίας αποτελεί μία πρωτοβουλία του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, η οποία υλοποιείται μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και τη χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς.

Η δράση σχεδιάζεται και υλοποιείται από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ), με την επιστημονική καθοδήγηση καταξιωμένων επιστημόνων με επαγγελματική εμπειρία στον κλάδο, με επικεφαλής τον καθηγητή του ΓΠΑ, Μιχάλη Γκολιομύτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ