Ξεκίνησαν τα τρακτέρ για την Αθήνα

Πάνω από 100 θεσσαλοί αγρότες έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να μεταβούν με τρακτέρ στην Αθήνα συμμετέχοντας στο δυναμικό συλλαλητήριο της Τρίτης 20/2 που αποφάσισαν οι Επιτροπές Μπλόκων. Τελικά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπό την πίεση των αγροτών, άναψε το πράσινο φως για την είσοδο των τρακτέρ στο Σύνταγμα, ενώ χθες συζητήθηκε το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα με την κυκλοφορία των πολιτών στην πρωτεύουσα, αλλά και για την συντονισμένη και ασφαλή μετακίνηση των τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το μπλόκο Πλατυκάμπου σήμερα το πρωί στις 10, δέκα τρακτέρ θα αναχωρήσουν με κατεύθυνση το Στεφανοβίκειο. Εκεί θα ενωθούν με άλλα τόσα τρακτέρ και στη συνέχεια η αυτοκινητοπομπή θα φθάσει στον Αλμυρό Μαγνησίας, ενώ προορισμός θα είναι το Κάστρο Βοιωτίας, όπου και όλα τα τρακτέρ θα διανυκτερεύσουν. Το πρωί της Τρίτης συντεταγμένα θα αναχωρήσουν για το κέντρο της Αθήνας. Μαζί με τα τρακτέρ θα υπάρχουν και περίπου 10 αγροτικά αυτοκίνητα, ως ομάδα υποστήριξης, τα οποία θα φέρουν καύσιμα, εργαλεία, ανταλλακτικά κι ότι χρειάζεται ένα τέτοιο κοπιαστικό ταξίδι. Εκατοντάδες θα είναι τα λεωφορεία που θα ναυλωθούν για την μετάβαση των αγροτών στην Αθήνα, όπως και πολλά ΙΧ. Από το μπλόκο Πλατυκάμπου τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν στις 10π.μ. της Τρίτης. Στις 5.30 το απόγευμα έχει καθοριστεί να γίνει μια προσυγκέντρωση στην Ομόνοια και στις 6.30 μ.μ. αναμένεται να καταλήξουν στο Σύνταγμα, όπου και θα πραγματοποιηθεί η μεγαλειώδης –όπως φαίνεται- συγκέντρωση.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας δήλωσε χθες ότι «εμείς θα ξεκινήσουμε και με τρακτέρ, και με λεωφορεία και με αυτοκίνητα για να φτάσουμε στον τόπο της συγκέντρωσης, να διαδηλώσουμε την αναγκαιότητα να λυθούν προβλήματα και να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας από την Κυβέρνηση. Αύριο το πρωί ξεκινάμε από διάφορες κατευθύνσεις από τη Θεσσαλία για να φτάσουμε στη Στερεά και όλα μαζί τα τρακτέρ θα συναντηθούν στο μπλόκο του Κάστρου Βοιωτίας το απόγευμα της Δευτέρας και την Τρίτη το πρωί θα αναχωρήσουμε για Αθήνα».

Ο πρόεδρος της Νίκης στο μπλόκο Πλατυκάμπου

Σήμερα το πρωί (9:30) θα επισκεφθεί το μπλόκο Πλατυκάμπου, ο πρόεδρος της «Νίκης» Δημήτρης Νατσιός, προκειμένου να εκφράσει τη συμπαράσταση του στον αγώνα των αγροτών.