Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την Αγροτική Εστία

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την Αγροτική Εστία

Από την Δευτέρα 27 Ιουνίου και μέχρι το Σάββατο 9 Ιουλίου θα μπορούν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι αιτήσεις για τα φετινά προγράμματα της Αγροτικής Εστίας. Την διαδικασία θα ακολουθήσει ο απαραίτητος έλεγχος από τις υπηρεσίες του ΟΓΑ.

Η επιλογή των 358.300 δικαιούχων θα γίνει με κλήρωση και η παραλαβή των σχετικών κουπονιών θα γίνει μέσω ΚΕΠ. Στόχος είναι τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας να ξεκινήσουν την 1η Αυγούστου, ίσως και νωρίτερα.

Πρόκειται για εκδρομικά προγράμματα, εισιτήρια θεάτρων, κουπόνια αγοράς βιβλίων και άλλες παροχές, που θα δώσει ο ΟΓΑ, μέσω της Αγροτικής Εστίας, σε συνολικά 358.300 ασφαλισμένους και συνταξιούχους υπό την προϋπόθεση ότι δεν χρωστούν ή έχουν ρυθμίσει και αποπληρώνουν σε δόσεις τις οφειλές τους.

Σύμφωνα με κοινή απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη και του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τ. Πετρόπουλου, οι παροχές θα χρηματοδοτηθούν με 10 εκατ. από τον κρατικό προϋπολογισμό και με 4,1 εκατ. από τις εισφορές υπέρ της Αγροτικής Εστίας και θα δοθούν ως εξής: Σε 59.000 δελτία εξαήμερων διακοπών μέσω κοινωνικού τουρισμού, σε 37.000 μονοήμερες και τριήμερες εκδρομές, σε 66.000 θα διατεθούν εισιτήρια θεάτρου, σε 175.000 κουπόνια αγοράς βιβλίων, σε 20.000 νέους αγρότες 22 – 45 ετών δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια και, τέλος, χρηματικά βραβεία σε 1.300 πολύτεκνες μητέρες.