Ξεκινούν κινητοποιήσεις οι πωλητές λαϊκών αγορών την Τετάρτη 7 Απριλίου

«Το μέλλον των λαϊκών αγορών κινδυνεύει και ανοίγεται ο δρόμος στα μεγάλα συμφέροντα και στον αθέμιτο ανταγωνισμό». Με αυτό το σύνθημα παραγωγοί και επαγγελματίες λαϊκών αγορών σε όλη την Ελλάδα ξεκινούν την Τετάρτη 7 Απριλίου κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι για τις διατάξεις του νέου σχεδίου νόμου που αφορά τις λαϊκές αγορές. 

Διαβάστε ΕΔΩ την ανακοίνωση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας ο οποίος με επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και ΤροφίμωνΣπήλιο Λιβανό, εκφράζει την αντίθεσή του «για την εκ βάθρων τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας του “Θεσμού” των λαϊκών αγορών».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας:

«Σας στέλνουμε αυτήν την επιστολή για να σας αναδείξουμε το μείζον θέμα που έχει προκύψει από την πρόθεση και τις ενέργειες σας για την εκ βάθρων τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας του ΘΕΣΜΟΥ των λαϊκών αγορών.

Εκπροσωπούμε μια περιοχή που συνεισφέρει τα μέγιστα όχι μόνο στην προσφορά ποιοτικών αγροτικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές αλλά και στην διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, παρέχοντας στον καταναλωτή χαμηλές τιμές, συγκρατώντας έτσι τον πληθωρισμό σε χαμηλά επίπεδα.

Με το προωθούμενο από το Υπουργείο Ανάπτυξης νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές, όλα τα παραπάνω παύουν να υφίστανται με ανυπολόγιστες συνέπειες για την Ελληνική κοινωνία.

Σας καλούμε να παρέμβετε δραστικά ώστε να τροποποιηθεί στο σύνολο του το νομοσχέδιο με βάση πάντα τις ουσιαστικές προτάσεις των άμεσα εμπλεκομένων στις λαϊκές αγορές.

Λέμε ναι στην αναδιάρθρωση των λαϊκών αγορών αλλά με γνώμονα την ασφάλεια των καταναλωτών, το συμφέρον των πωλητών λαϊκών αγορών και την διασφάλιση των δικαιωμάτων του κράτους από αυτή την διαδικασία.

Ευελπιστούμε στην άμεση και θετική ανταπόκριση σας και είμαστε στη διάθεσή σας να συνεισφέρουμε και εμείς από την πλευρά μας στο έργο σας».