Ξεπουλάνε τα μανταρίνια στην Ολλανδία

Η μειωμένη προσφορά εσπεριδοειδών στεγνώνει γρήγορα την αγορά της Ολλανδίας και δημιουργεί πεδίο για καλές τιμές. Όπως δήλωσε, μιλώντας στο FreshPlaza, o εισαγωγέας Wilko van der Zwaard, της Wilko Fruit, «η προσφορά στην αγορά εσπεριδοειδών είναι σημαντικά χαμηλότερη φέτος, γεγονός το οποίο οδηγεί σε καλές τιμές.

Η ροή Κλημεντίνης από το Μαρόκο ήταν σίγουρα μικρότερη κατά 50% σε σύγκριση με πέρσι και η ποιότητα χαμηλότερη, λόγω έλλειψης νερού. Ακόμα, οι Κλημεντίνες Nour ήταν λιγότερες κατά 80%, και έτσι όταν ήρθε το μανταρίνι, η αγορά ήταν ήδη “στεγνή”».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τιμές στη χονδρική για τα Nadorcott κινούνται στο 1,5 ευρώ το κιλό και η ποιότητα είναι καλή, ενώ εδώ και 20 μέρες περίπου διακινούνται ισπανικά Tango, που είναι μια ποικιλία εντελώς άσπερμη. Ταυτόχρονα, στην αγορά διακινούνται πολλά πορτοκάλια Salustiana από τη Σεβίλλη και τη Βαλέντσια. «Η περίοδος της Ναβαλίνας έχει ολοκληρωθεί και στρεφόμαστε πλέον στα Navel Late.

Σε κάθε περίπτωση, η φετινή είναι μια πολύ διαφορετική σεζόν για τα εσπεριδοειδή, με ποικίλες δυσκολίες, αλλά αυτά τα χαρακτηριστικά επιτρέπουν στους παραγωγούς να αποζημιωθούν εν μέρει για τις χαμηλές περσινές τιμές».