Ξεχειλίζει το ποτήρι της υπομονής για τον Λ. Αυγενάκη

«Και λίγα είπε ο Χαρουτουνιάν στην επιστολή του», αναφέρουν πηγαδάκια από τον ΕΛΓΟ

Όλα τα λεφτά… λουλούδια

Αναταράξεις προκαλούν το τελευταίο διάστημα στην πλατεία Βάθη, αλλά και στους επιτελείς του Μαξίμου –που τηρούν σιγήν ιχθύος ενόψει των ευρωεκλογών– οι απανωτές αποκαλύψεις και τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για απευθείας αναθέσεις έργων από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λ. Αυγενάκη.

Σχεδόν 15 μέρες μετά τον σάλο της παραίτησης του προέδρου του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Σέρκου Χαρουτουνιάν, ο οποίος στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ανέφερε, μεταξύ των άλλων, ότι του ασκούνται πιέσεις από τον υπουργό για να υπογράφει απευθείας αναθέσεις, στο φως της δημοσιότητας έρχονται μέσω της «Διαύγειας» αποφάσεις του υπουργού που ανεβάζουν στα ύψη το πολιτικό «θερμόμετρο», αλλά και εξαντλούν… την υπομονή του αγροτικού κόσμου.

Ενδεικτική είναι η απόφαση της Διεύθυνσης Προμηθειών του ΥΠΑΑΤ που αναρτήθηκε πρόσφατα (29/05/2024) στη «Διαύγεια», σύμφωνα με την οποία εγκρίνεται σύμβαση με απευθείας ανάθεση σε εταιρεία για «προμήθεια συνθέσεων λουλουδιών του Γραφείου του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, έως του ποσού των 6.000,00 ευρώ, τα οποία είναι απαραίτητα για τη διακόσμηση του Γραφείου του υπουργού».

Η εν λόγω απόφαση προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, αλλά και σε δεκάδες πολίτες και αγρότες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο ίδιος ο κ. Αυγενάκης παραδέχτηκε με ανάρτησή του στο twitter, απαντώντας στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, ότι ισχύει η σχετική σύμβαση, τονίζοντας: «Είναι σύμβαση έως 31/12/2024, για τις δημόσιες σχέσεις του υπουργείου και η οποία απομειώνεται βάσει των αναγκών, εφόσον υπάρχουν».

Το ερώτημα που ανακύπτει, με αφορμή τον τρόπο με τον οποίο επανειλημμένα έχει ενεργήσει ο υπουργός, είναι το εξής: Πότε, επιτέλους, θα σταματήσουμε να προφασιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον, προκειμένου να εξυπηρετούμε ιδιοτελείς σκοπούς; Ένα ερώτημα καίριο, το οποίο έχει πολλαπλούς αποδέκτες το τελευταίο διάστημα.

Πάντως, έναν μήνα μετά την παραίτηση του κ. Χαρουτουνιάν, συνεχίζονται στους διαδρόμους του ΕΛΓΟ οι ψίθυροι εργαζομένων που αναφέρουν ότι και «λίγα είπε ο Χαρουτουνιάν στην επιστολή του!». Κάτι θα ξέρουν, ίσως, παραπάνω…