Ντο(υ) στα Φλωρί(α) των Οικολογικών Σχημάτων…

Όταν ξεκίνησε η ιστορία με τα Οικολογικά Σχήματα, κανένας δεν μπορούσε να φαντασθεί ότι μια ομάδα γνωστών από τα πανωγραψίματα στο ελαιόλαδο, θα έκανε πανωγραψίματα και στα πιστοποιητικά των Οικολογικών Σχημάτων.

Όταν άρχισαν να κυκλοφορούν διστακτικά τα πρώτα πιστοποιητικά στην πιάτσα, στις αρχές καλοκαιριού, αντιμετώπισαν μια δυσπιστία από τους αγρότες. Πολλοί έλεγαν «άμα το κάνουμε όλοι, τότε τα χρήματα που θα πάρουμε δεν θα φθάνουν για να πληρώσουμε το γιαλαντζί πιστοποιητικό» και ήταν διστακτικοί.

Άλλοι πάλι έλεγαν «εγώ δεν θέλω να μπλέξω, πού θα βρω βιολογικές τροφές για τα ζώα μου και πώς θα κρύψω αυτές που ήδη έχω αγοράσει όλο τον χρόνο που δεν είναι βιολογικές;». Για τους δεύτερους, η απάντηση ήταν «θα σου βρούμε εμείς και τα κατάλληλα τιμολόγια και αποδείξεις. Φτιάχνουμε και βιοκαλλιεργητές ζωοτροφών, μη σε νοιάζει».

Για τους πρώτους, όμως, δεν είχαν πειστική απάντηση και ζήτησαν παράταση για την υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ μέχρι να δουν τι θα κάνουν. Και βρήκαν μια λύση που, όμως, θέλει χρόνο. Έκαναν υπολογισμούς και είδαν πόσα πιστοποιητικά μπορούν να μοιράσουν χωρίς να πέσει η τιμή τους.

Ο πανωγραψιματίας της παρέας, έκανε τους υπολογισμούς… Άλλωστε, τη δουλειά την ήξερε από τότε με τα ελαιόλαδα… Μετά, έκαναν κατανομή μεταξύ της παρέας πόσα θα πάρει ο καθένας. Και τώρα τι κάνουν; Τα βγάζουν σε πλειστηριασμό για το ποιος παραγωγός θα τους δώσει τα περισσότερα, ακριβοπληρώνοντάς τα, και αν κάποιος το μετανιώσει πάνε στον παρακάτω.

Αυτό, όμως, θέλει χρόνο, γιατί τις διαπραγματεύσεις τις κάνει μια κλειστή ομάδα και δεν μπορεί να βγάζει πολλή δουλειά, τα φλωρί(α) είναι γλυκά και πρέπει να αβγατίσουν. Εδώ κάνει η παρέα Ντο(υ) με βαρύγδουπες αναλύσεις στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για να πάρει παρατάσεις, να κάνει τη δουλειά του και να γεμίσει τις τσέπες του.

ΕξαφάνιΘη ηλικιωμΕνου μπορείτΑι να βοηθήΣετε…

Σε silver alert φαίνεται να καταλήγει και η νέα προσπάθεια, αφού χάρη στους επιδέξιους χειρισμούς για τις τσέπες κάποιων, το όλο σκηνικό έχει αρχίσει να τραβάει το ενδιαφέρον της ηγεσίας για τα πεπραγμένα των τελευταίων δύο χρόνων… Το σήριαλ τώρα ξεκινάει και κάποιοι που φρόντισαν να πιάσουν καρέκλες, διευθυντικές, ας αρχίσουν να ανησυχούν.
Έπεται συνέχεια…

Ο επίτροπος