Ικανοποίηση της Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α. για τη λειτουργία τους και τα Σάββατα

Χαιρετίζει την απόφαση να λειτουργήσουν κανονικά οι λαϊκές αγορές και τα Σάββατα σε Αττική και Θεσσαλονίκη, όπως τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας, η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α.).

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι, από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα νέα αυστηρότερα μέτρα στην Αττική, θέτοντας τις λαϊκές αγορές σε καθολική αναστολή λειτουργίας τα Σάββατα, η Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α. ξεκίνησε έναν κύκλο επαφών με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

«Σε αλλεπάλληλες επικοινωνίες που είχε η ομοσπονδία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων κατέστησε σαφές το αυτονόητο. Δηλαδή, ότι το μέτρο της υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας των λαϊκών αγορών τα Σάββατα ήταν πέρα από κάθε έννοια λογικής, αφού το μόνο που θα κατάφερνε ήταν να συνωστίσει τους καταναλωτές σε στεγασμένους χώρους με απρόβλεπτες για τη δημόσια υγεία συνέπειες.

Έτσι σήμερα, το πρωί της Δευτέρας 8 Φεβρουαρίου, σε μία ακόμα επικοινωνία που είχε με τον γενικό γραμματέας Εμπορίου και Ανάπτυξης Παναγιώτη Σταμπουλίδη επιβεβαιώθηκε το αυτονόητο, ότι ανακαλείται το μέτρο της αναστολής λειτουργίας των λαϊκών αγορών τα Σάββατα κι ως εκ τούτου οι λαϊκές αγορές θα λειτουργούν κανονικά και τα Σάββατα όπως τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας» αναφέρει η ομοσπονδία.

Ανοιχτές τελικά οι λαϊκές αγορές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από το επόμενο Σάββατο 13/2

Μετά την επικοινωνία που είχε, σήμερα, ο πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α., Δημήτρης Μουλιάτος, τόσο με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, όσο και με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Ανάπτυξης, Παναγιώτη Σταμπουλίδη, υπογράμμισε ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης από την πρώτη στιγμή αντέδρασε στην αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών τα Σάββατα, μία απόφαση που βάρυνε αποκλειστικά τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά. Ακούγοντας λοιπόν τις θέσεις και τα επιχειρήματά μας, που έχουν ως στόχο πρωτίστως την προστασία της δημόσιας υγείας, η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης ανακάλεσε το μέτρο της αναστολής λειτουργίας των λαϊκών αγορών τα Σάββατα.

Όλοι εμείς οι άνθρωποι πίσω από τους πάγκους στεκόμαστε όρθιοι και συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών, με πιστή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων σύμφωνα με τις υποδείξεις των επιστημόνων» καταλήγει η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Πηγή: naftemporiki.gr