Λάρισα: Φυτεύτηκαν 250 δενδρύλλια στο αλσύλλιο της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής

Ο σύλλογός τους, Acheloistas, πραγματοποίησε την πρώτη του έκθεση τοπικών καλλιτεχνών

Σε δεντροφύτευση 250 δενδρυλλίων στο αλσύλλιο της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής στη Λάρισα, στη θέση «Δένδρα», μέρος του οποίου είχε καεί σε πυρκαγιά του 2021, προχώρησαν οι σπουδαστές μαζί με τους καθηγητές τους. Η υλοτόμηση και η απομάκρυνση των καμένων δέντρων είχε ανατεθεί σε προηγούμενο χρόνο στην εταιρεία «Alfa wood», η οποία φρόντισε και για την προμήθεια των δενδρυλλίων της δενδροφύτευσης.

Ο σχεδιασμός και η καθοδήγηση της διαδικασίας πραγματοποιήθηκε από τους δασολόγους του Ινστιτούτου Μεσογειακών και Δασικών Οικοσυστημάτων του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Δρα Γεώργιο Καρέτσο, πρώην διευθυντή Ερευνών, και Δρα Αθανάσιο Μπουρλέτσικα, οι οποίοι και συμμετείχαν στην δεντροφύτευση, όπως και τα μέλη του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας.

Μέσω αυτής της δράσης, εκτός από το σημαντικό έργο της αποκατάστασης του αλσυλλίου της Αβερωφείου, δόθηκε η ευκαιρία στους σπουδαστές και τους λοιπούς εθελοντές να συνεργαστούν μεταξύ τους, να αποκτήσουν περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και οικολογική συνείδηση.