Λάρισα – Λ. Αυγενάκης: “Αφύσικο φαινόμενο με αφύσικη εξέλιξη” η πυρκαγιά στον Έβρο

Για αφύσικο φαινόμενο, με αφύσικη εξέλιξη έκανε λόγο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, αναφερόμενος στις πυρκαγιές στον Έβρο, ξεκινώντας την παρέμβασή του στη σύσκεψη εκπροσώπων αγροτικών συνεταιρισμών, που πραγματοποιήθηκε το πρωί στη Λάρισα.

Λευτέρης Αυγενάκης για πυρκαγιά στον Εβρο:Αφύσικο φαινόμενο με αφύσικη εξέλιξη

Ο ΥπΑΑΤ εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ξεπεράσουμε γρήγορα τα προβλήματα ώστε να επανέλθει η ζωή στην κανονικότητα.

Συγκεκριμένα ο κ. Αυγενάκης, δήλωσε:

«Κατ’ αρχάς θέλω να εκφράσω τη θλίψη μου για τους συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους στις πυρκαγιές.

Για τέταρτη ημέρα καίγεται ο Έβρος. Σε μια νοητή ευθεία είχαμε μέσα σε 24 ώρες 15 πυρκαγιές. Είναι αφύσικο φαινόμενο, με μια αφύσικη εξέλιξη που, εκ των πραγμάτων, μας προβληματίζει και το οποίο ερευνά η πυροσβεστική υπηρεσία.

Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος που δίνουν μάχη με τις φλόγες, τους αστυνομικούς, το ΕΚΑΒ, τον Ερυθρό Σταυρό, τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης και τους εθελοντές για τη μάχη που δίνουν για να αντιμετωπίσουν την επίθεση της φωτιάς.

Είμαι βέβαιος ότι, με τον συντονισμό του Πρωθυπουργού, θα αντιμετωπίσουμε γρήγορα όλα τα προβλήματα, ώστε να γιατρέψουμε τις πληγές και να επανέλθει η ζωή στην κανονικότητα».

Στη σύσκεψη που διεξάγεται στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, τον υπουργό πλαισιώνουν οι βουλευτές Λάρισας της ΝΔ Χρ. Κέλλας, Χρήστος Καπετάνος και Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός.

Πηγή: ertnews.gr