Λάρισα: Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια παρουσία του Βασ. Κόκκαλη

Λάρισα: Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια παρουσία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βασ. Κόκκαλη
Φωτό από το .larissanet.gr

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στη Λάρισα, όπου πλήθος κόσμου βρέθηκε στον Πηνειό ποταμό για τον καθιερωμένο αγιασμό των υδάτων από τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο.

Οι πιο τολμηροί βούτηξαν στα κρύα νερά του Πηνειού, ενώ το σταυρό έπιασε ο υπαξιωματικός Κωνσταντίνος Θανασιάς που υπηρετεί σε μονάδα της 110ης Πτέρυγας Μάχης στη Λάρισα.

«Εύχομαι να φωτίσει ο θεός κάθε άνθρωπο πάνω στον πλανήτη. Να ξεπερνάμε κάθε εμπόδιο, να πιστέψουμε στον εαυτό μας και με την βοήθεια του θεού να πάνε όλα καλά» είπε συγκινημένος ο νεαρός υπαξιωματικός.

«Ήρθαμε εδώ για να τραφούμε πνευματικά σήμερα. Να μας ευλογήσει ο θεός και να ζούμε εν ειρήνη» είπε μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Ιγνάτιος.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασ. Κόκκαλης σε δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε: «Σήμερα είναι μέρα της Χριστιανοσύνης και της Ορθοδοξίας. Εύχομαι να μας φωτίσει όλους. Με ψυχραιμία και χωρίς κινδυνολογίες το 2017 θα είναι έτος το οποίο θα βγούμε από την κρίση»

Από την μεριά τους ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος από το σημείο της εκδήλωσης είπε: «Το 2017 προβάλλει με μια νέα φοροθύελλα που καλείται ο λαός να καταβάλλει. Ας ελπίσουμε η νέα χρονιά να είναι πιο φωτεινή και με πολιτική αλλαγή».

Ο Λαρισαίος βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Κέλλας δήλωσε «Υπάρχει μπροστά μας ένα σταυροδρόμι. Ή θα βαδίσουμε στο δρόμο του λαϊκισμού και του ψεύδους ή σε συμφωνία με τον λαό θα οδηγηθούμε στο δρόμο της αλήθειας»

Μετά την τελετή πραγματοποιήθηκε κοπή πίτας του Δήμου Λάρισας όπου ο δήμαρχος της πόλης Απόστολος Καλογιάννης επεσήμανε «Ευχόμαστε όλοι, η νέα χρονιά να φωτίζει τις ψυχές μας για να μπορέσουμε να βγούμε σε ένα ξέφωτο. Να είναι μια χρονιά αλλαγών που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων μας»

Ο κ. Καλογιάννης επανέλαβε τέλος πως υπάρχει προτεραιότητα του δήμου στην στήριξη των κοινωνικές αναγκών των Λαρισαίων πολιτών που βιώνουν την κρίση.

Στην τελετή μεταξύ άλλων παρευρέθησαν o ο αντιπεριφερειάρχης Χρ. Καλομπατσιος, ο αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Χρ. Χριστοδούλου, ο διευθυντής αστυνομίας Λάρισας Δ. Γατσουνιας, ο Διοικητής 1ης Στρατιάς Ηλ. Λεονταρης, ο διοικητής ΠΥΛ Γιάννης Ράπτης, ο διοικητής 8ης ΕΜΑΚ Λάμπρος Κίτσιος.