Οι Λαρισαίοι γεύτηκαν και γνώρισαν παραδοσιακά προϊόντα

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των Λαρισαίων στο κάλεσμα των τοπικών φορέων να γευτούν νόστιμα παραδοσιακά προϊόντα, τα οποία προσφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της τριήμερης υπαίθριας χριστουγεννιάτικης έκθεσης, που στήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Στόχος της πρωτοβουλίας, που έλαβε το Επιμελητήριο Λάρισας, σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ήταν η έκθεση «Κερνάμε Λάρισα» να φέρει σε επαφή το κοινό με τα αυθεντικά τοπικά προϊόντα του νομού, τα οποία είναι υψηλής ποιότητας και ιδιαίτερης ταυτότητας.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πολλές νοστιμιές, είτε κατευθείαν από τους εκθέτες, είτε μαγειρεμένα από καταξιωμένους Έλληνες σεφ, που με τις συνταγές τους εντυπωσίασαν τους ουρανίσκους και πλημμύρισαν την ατμόσφαιρα με… άρωμα θεσσαλικής κουζίνας.

Συνολικά, 35 Λαρισαίοι εκθέτες τοπικών προϊόντων και συνεταιρισμοί, με ποτά, γαλακτοκομικά, κρέατα, ζυμαρικά, ελαιόλαδα, μέλι, ξηρούς καρπούς, καφέδες, τσάι, μπαχαρικά και αρωματικά, κρέμες και σαπούνια είχαν την ευκαιρία να… ξανασυστηθούν στους Λαρισαίους, ενώ οι διοργανωτές έστειλαν το μήνυμα ότι τα τοπικά προϊόντα πρέπει να προτιμώνται από την τοπική κοινωνία.

Κάνοντας τον απολογισμό της έκθεσης, η διοίκηση του Επιμελητηρίου εξέφρασε την ικανοποίησή της για την αποδοχή του εγχειρήματος από όλους και για την ανάδειξη της δυναμικής των επιχειρήσεων του νομού στους κατοίκους της Λάρισας και στους επισκέπτες της πόλης.

Μετά την υπαίθρια χριστουγεννιάτικη έκθεση, θα ακολουθήσει η υλοποίηση του προγράμματος «50 χλμ.» που θα υλοποιήσει το επιμελητήριο, δίνοντας σε καταστήματα που παράγουν τοπικά προϊόντα το σχετικό σήμα.