Λασίθι: Σύσκεψη για τις αποζημιώσεις των πληγέντων από την χαλαζόπτωση αγροτών

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στον δήμο Οροπεδίου – Λασιθίου για τις αποζημιώσεις των πληγέντων αγροτών από τον ΕΛΓΑ, μετά την πρόσφατη καταστροφική χαλαζόπτωση.

Την σύσκεψη, συγκάλεσε ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης, με την συμμετοχή του επόπτη Φυτικού Τομέα νομού Λασιθίου Μ. Τερζάκη, του διευθυντή του περιφερειακού καταστήματος ΕΛΓΑ Κρήτης Ν. Δασκαλάκη, του πρόεδρου Αγροτικών Συνεταιρισμών του Ορ. Λασιθίου Εμμ. Σμυρνάκης και αγροτικά στελέχη.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η αποτίμηση και ο καθορισμός της διαδικασίας αποζημιώσεων από την χαλαζόπτωση στην ευρύτερη περιοχή του Οροπεδίου.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν αναλυτικά η καταγραφή των ζημιών στις καλλιέργειες, καθώς επίσης τα διαδικαστικά που πρέπει να ακολουθηθούν για την έγκαιρη αποζημίωση των αγροτών. Στη σύσκεψη σύμφωνα με τον δήμο, επιβεβαιώθηκε πλήρως, η ολική καταστροφή στα οπωροκηπευτικά και στις δενδρώδεις καλλιέργειες.

Η διαδικασία για την υποβολή των αποζημιώσεων, όπως τονίσθηκε, ξεκινάει άμεσα, και καλούνται οι πληγέντες δικαιούχοι αγρότες για αποζημίωση, να καταθέσουν τις αιτήσεις του εντός δεκαπέντε ημερολογιακών ημερών. Δικαίωμα αποζημίωσης έχουν οι καλλιεργητές, οι οποίοι έχουν ασφαλίσει τις καλλιέργειες τους, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ