Λεηλασία στον Γράμμο: Ο φακός “συνέλαβε” 20 …εργάτες αρωματικών φυτών (φωτορεπορτάζ)

Λεηλασία στον Γράμμο: Ο φακός “συνέλαβε” 20 …εργάτες αρωματικών φυτών (φωτορεπορτάζ)

Την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 μέλη της Balkan Chamois Society, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης έρευνας πεδίου στα υψίπεδα του όρους Γράμμος (χωριό Γράμμοστα), εντόπισαν και κατέγραψαν φωτογραφικά πολυμελές συνεργείο αλλοδαπών συλλεκτών άγριων βοτάνων επί τω έργω.

Καταμετρήθηκαν περίπου 20 “εργάτες” διάσπαρτοι στις πλαγιές του όρους να συλλέγουν, αποξηραίνουν ή μεταφέρουν τον “ανθισμένο χρυσό” (Primula veris), γύρω στα 20 υποζύγια (άλογα και ημίονοι) φορτωμένα ή σε αναμονή για να φορτωθούν και τουλάχιστον δύο καταυλισμοί με πρόχειρες σκηνές….. επί του ελληνικού εδάφους.
Κατόπιν ενεργειών μας, το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα ενημερώθηκε για την ακριβή κατάσταση που επικρατούσε τη συγκεκριμένη μέρα στο τμήμα του βουνού άνωθεν του χωριού Γράμμοστα – Γράμμος.

ΕΡΩΤΟΥΝΤΑΙ το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Τι προτίθεται να κάνουν, δια μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών τους, ώστε να σταματήσει επιτέλους οριστικά αυτή η λαίλαπα που έχει πέσει τα τελευταία χρόνια πάνω στην σπάνια ελληνική χλωρίδα και εξαιτίας της σπάνια και προστατευόμενα είδη -ακόμα και εντός των περιοχών του δικτύου Natura, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση- οδηγούνται σταδιακά αλλά σταθερά προς την εξαφάνιση;

Balkan Chamois Society

Πηγή: fouit.gr