Λεμόνι «μαμούθ» 2,6 κιλών καλλιεργήθηκε σε κήπο σπιτιού στην Αυστραλία

Ένα λεμόνι «μαμούθ» βάρους 2,6 κιλών εντοπίσθηκε σε μια αυλή στη Δυτική Αυστραλία. Η σεφ Melissa Palinkas μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια εικόνα του εσπεριδοειδούς γίγας, τοποθετώντας το λεμόνι της ποικιλίας ponderosa δίπλα σε ένα κανονικό λεμόνι.

Η κ. Palinkas, που ζει στη Δυτική Αυστραλία, δήλωσε στην Daily Mail ότι το ασυνήθιστο λεμόνι καλλιεργήθηκε από ένα ζευγάρι στην περιοχή του East Fremantle τον περασμένο Ιούνιο.

Η συγκεκριμένη ποικιλία αναπτύσσεται σε ετήσια βάση και αποδίδει τον χειμώνα », πρόσθεσε.

Ενθουσιασμένη από το μέγεθος του λεμονιού «μαμούθ», η κ. Palinkas, είπε ότι χρησιμοποίησε το λεμόνι σε σαλάτα, αφού το συγκεκριμένο δεν είχε μεγάλη περιεκτικότητα  σε χυμό.

«Είναι γλυκό, οπότε χρησιμοποίησα το ξύσμα για μια σαλάτα με κολοκυθάκια και πράσινες ελιές με ένα ντρέσινγκ ψημένου λεμονιού», τονίζει.

Η σάρκα του λεμονιού είναι γλυκιά χωρίς την χαρακτηριστική πικρίλα ενώ με την χρήση και δεύτερου λεμονιού της ίδιας ποικιλίας παρασκεύασε ​​λιμοντσέλο – ένα δημοφιλές ιταλικό λικέρ με βάση το λεμόνι.

Η ποικιλία ponderosa είναι ένα υβρίδιο μεταξύ ενός κίτρου και ενός συνηθισμένου λεμονιού.

Αν και δεν καλλιεργείται εμπορικά, καλλιεργείται από λάτρεις της κηπουρικής για διακοσμητικούς σκοπούς, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για το λεμόνι σε μαρμελάδες, πίτες και άλλες συνταγές.