Λευτέρης Φραγκεδάκης: «Η εκπαίδευση με βοήθησε να καταλάβω τους κινδύνους στην καλλιέργειά μου»

Αναζήτησε έναν τρόπο που θα τον έκανε να γνωρίζει τι συμβαίνει στο χωράφι του και στις καλλιέργειές του, να αναγνωρίζει τους κινδύνους και να καταλαβαίνει πώς δουλεύει ένα οικοσύστημα. Ο Λευτέρης Φραγκεδάκης από την Κρήτη κατέληξε ότι ο καλύτερος τρόπος για να πετύχει τα παραπάνω είναι η εκπαίδευση.

Αφού δούλεψε στον αγροτικό τομέα, πήρε την απόφαση να φοιτήσει στο ΙΙΕΚ της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής και την ειδικότητα «Τεχνικός Βιολογικής και Οικολογικής Γεωργίας».

Όπως εξηγεί στην «ΥΧ», «προέρχομαι από αγροτική οικογένεια. Καλλιεργούμε ελιές, πορτοκάλια, λεμόνια, μανταρίνια, κεράσια, μέχρι αβοκάντο και μάνγκο. Έχοντας δουλέψει στον αγροτικό τομέα, κατάλαβα ότι η εκπαίδευση θα με βοηθήσει να κατανοήσω καλύτερα τη δουλειά μου, αλλά και να αποσαφηνίσω κάποια πράγματα που ήταν απαραίτητα».

Θέλοντας να βρει τρόπους καλλιέργειας πιο φιλικούς στο περιβάλλον, αποφάσισε να ακολουθήσει την ειδικότητα της βιολογικής και οικολογικής γεωργίας.

«Έμαθα πολλά πράγματα τόσο για τις ελιές, που ήδη τις καλλιεργώ βιολογικά, όσο και για τις υπόλοιπες καλλιέργειες τις οποίες σκοπεύω στο μέλλον να τις περάσω στη βιολογική παραγωγή. Μαθήματα όπως η φυτοπροστασία και η οικολογία με βοήθησαν να καταλάβω πώς δουλεύει ένα οικοσύστημα και πώς μπορώ εγώ ο ίδιος να το βοηθήσω μέσα από τις γεωργικές πρακτικές», αναφέρει ο 23χρονος αγρότης.

Στόχος του είναι στο μέλλον να δώσει ταυτότητα στα προϊόντα του και να δημιουργήσει ένα brand name.