Λιγότερα από ποτέ τα ιταλικά αχλάδια

-Διαφήμιση-

Το 2019 θα είναι η χρονιά με την ιστορικά χαμηλότερη παραγωγή αχλαδιών στην Ιταλία. Μπορεί ακόμη να μην υπάρχουν επίσημα στοιχεία, τα οποία θα είναι διαθέσιμα στις αρχές Αυγούστου, αλλά η έλλειψή τους είναι φανερή από τώρα η έλλειψή τους. Αυτό αναφέρει ο Albano Bergami, από τη Διεπαγγελματική Οργάνωση Pera, στην ιστοσελίδα FreshPlaza. Σύμφωνα με τον ίδιο, ασφαλώς και υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στις περιοχές καλλιέργειας και στις ποικιλίες. Για παράδειγμα, οι καλοκαιρινές δεν έχουν επηρεαστεί ιδιαίτερα, ενώ τα Abate έχουν σημαντική μείωση. Διαφορές υπάρχουν ακόμη και μεταξύ κτημάτων, καθώς σε ορισμένα η παραγωγή είναι μειωμένη μέχρι και 90%, ενώ σε άλλα οριακά χαμηλότερα από το κανονικό.

Σημείωσε, επίσης, ότι από τις τιμές, οι οποίες γίνονται γνωστές τις τελευταίες μέρες, προκύπτει πως όχι μόνο είναι χαμηλότερες των προσδοκιών, αλλά κάτω από τα ελάχιστα επίπεδα που θα επέτρεπαν να διατηρήσει κανείς την καλλιέργεια. Η κατάσταση περιγράφεται ως πολύ σοβαρή, εξαιτίας μιας σειράς παραγόντων, όπως προβλήματα στη φάση της αποθήκευσης που αλλοίωσαν ποιοτικά χαρακτηριστικά όπως η γεύση, η καφέ βρωμούσα, πτώσεις καρπών λόγω των διακυμάνσεων της θερμοκρασίας, χαλαζοπτώσεις, αλλά και η αδυναμία της συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων.

-Διαφήμιση-