Οι Λιμνοθάλασσες πηγή πλούτου σε όλη την Ελλάδα

Οι Λιμνοθάλασσες πηγή πλούτου σε όλη την Ελλάδα
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Δώδεκα Λιμνοθάλασσες έχει υπό την εποπτεία του ο Σύνδεσμος Συναιτερισμών Μισθωτών Ελληνικών Λιμνοθαλασσών (Σ.Α.Σ.Ε.Λ.) «Στέλιος Μπαλάσης». Δώδεκα Λιμνοθάλασσες, σημαντικούς υδροβιότοπους, πολλές από τις οποίες είναι ενταγμένες στο δίκτυο Natura 2000. Λιμνοθάλασσες: της Βιστωνίδας, του Ερασμίου , της Κεραμωτής, της Πρέβεζας, της Λογαρού στην Άρτα , τρεις Μεσολογγίου και δύο του Αιτωλικού.

Για τους συνεταιριστές, μέλη του Συνδέσμου οι λιμνοθάλασσες αυτές, που μένουν ανοιχτές από το Φεβρουάριο μέχρι το Μάιο, που μπαίνουν τα ψάρια, λειτουργούν ως ιχθυοτροφεία προσφέροντας κάθε χρόνο στην Ελλάδα 8000 ως 9.000 τόνους ψάρια.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου, τον κ. Γιώργο Γκίλη απαραίτητο βήμα θεωρείται για τα μέλη του Συνεταιρισμού η συγκρότηση ομάδων παραγωγών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου, τον κ. Γιώργο Γκίληαπαραίτητο βήμα θεωρείται για τα μέλη του Συνεταιρισμού η συγκρότηση ομάδων παραγωγών, καθώς η επιδότηση για όλα τα προγράμματα που υλοποιούνται είναι μεγαλύτερη, κάτι το οποίο έκανε ήδη ο Συνεταιρισμός της Κεραμωτής. Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Γκίλη απαραίτητα θεωρούνται τα έργα υλοποίησης τάφρου διαχείμασης και η συντήρηση του συκευαστηρίου.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι σε όλη τη χώρα που βρίσκουν μόνιμη η εποχιακή εργασία στις Λιμνοθάλασσες. Όπως 40 εργαζόμενοι στην Βιστωνίδα, 38 στον «Αγιο Νικόλαο», 40 στην Κεραμωτή, 10 στο Εράσμιο, 15 στην Πρέβεζα, 40 στη Λογαρού και γύρω στα 120 άτομα στο Μεσολόγγι. Στον αριθμό αυτόν προστίθενται οι εποχιακοί εργαζόμενοι. «Εμείς που δουλεύουμε στις Λιμνοθάλασσες κρατάμε ένα οικοσύστημα.

Ζούμε με τα πουλιά, ταΐζουμε τα πουλιά.» δηλώνει ο πρόεδρος κι αποκαλύπτει ότι γίνεται προσπάθεια από την πλευρά τους να εντάξουν τον συνεταιρισμό σε ένα πρόγραμμα για τα ψαροφάγα που υπάρχουν στη Ροδόπη. «Πρέπει να βοηθήσει το Υπουργείο με καινοτόμες πράξεις. Εκατομμύρια πουλιά πέφτουν σε ένα χειμαδιό και σου τρώνε όλη την παραγωγή, χωρίς να το καταλάβεις.» δηλώνει ο κος Γιώργος Γκίλης και σημειώνει ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα δοθούν σήμερα Τετάρτη δύο τόνοι ψάρια στην Αθήνα, ως μια προσπάθεια να γνωρίσουν τον πλούτο των Λιμνοθαλασσών και τη δουλειά που γίνεται από τους ανθρώπους εκεί.

Πηγή: ert.gr

-Διαφήμιση-