Λίπασμα η “ύποπτη” ουσία του φακέλου που στάλθηκε στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Δύο το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης υπάλληλος τού ΟΠΕΚΕΠΕ ανοίγει έναν φάκελο με έγγραφα. Μαζί με τη συνάδελφό της, η οποία είναι στο ίδιο δωμάτιο, νιώθουν τα μάτια τους να δακρύζουν. Θεωρούν το περιεχόμενο τού φακέλου ύποπτο και αμέσως καλούν τις αρχές.

Μέσα σε ελάχιστο χρόνο καταφθάνουν οι πρώτοι αστυνομικοί, που αποκλείουν τον χώρο, ενώ επιστρατεύονται στελέχη της πυροσβεστικής.

Πυροτεχνουργοί της Αστυνομίας διαπιστώνουν ότι δεν πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό και έτσι στελέχη της ΕΜΑΚ αναλαμβάνουν τη συσκευασία του φακέλου, προκειμένου να τον παραδώσουν στον ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Huffpost, ο φάκελος δεν περιείχε καμία ουσία, αλλά μόνον έγγραφα ενός αγρότη προς τον οργανισμό. Οι αρχές, μάλιστα, ήρθαν σε επικοινωνία με τον αποστολέα, ο οποίος είναι πραγματικό πρόσωπο και επιβεβαίωσε την αποστολή του φακέλου στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ολοκληρώθηκε η περισυλλογή του επικίνδυνου υλικού από τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ

Είναι πιθανό, αναφέρουν πηγές από την ΕΛ.ΑΣ και την Π.Υ, ο αγρότης – αποστολέας να είχε κάνει χρήση κάποιου λιπάσματος, λίγο πριν κλείσει τον φάκελο, και υπολείμματα τής ουσίας αυτής να έκαναν τις υπαλλήλους να δακρύσουν για δευτερόλεπτα και να κινητοποιήσουν ολόκληρο τον μηχανισμό.

 
Επιχείρηση περισυλλογής ύποπτου φακέλου που στάλθηκε στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στο κέντρο της Αθήνας, από την ειδική ομάδα της 1ης Ε.Μ.Α.Κ , Μ.Τρίτη 19 Απριλίου 2022 (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)