Λιπάσματα: Η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο να ενοποιήσει τη βιομηχανία της σε μία εξαγωγική εταιρεία

Η Μόσχα αξιολογεί τη δυνατότητα ίδρυσης μιας ενοποιημένης εμπορικής εταιρείας για τις εξαγωγές λιπασμάτων, σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο επικαλείται πηγές κοντά στις συζητήσεις. Οι υπέρμαχοι της προτεινόμενης κίνησης θέλουν να ενώσουν τους Ρώσους εξαγωγείς λιπασμάτων κάτω από μια οντότητα, θεωρώντας ότι η κίνηση αυτή θα δώσει στη χώρα μεγαλύτερη επιρροή στην παγκόσμια τιμολόγηση, ενώ η κυβέρνηση θα αποκτήσει περισσότερο έλεγχο στα έσοδα από τις εξαγωγές λιπασμάτων.

Η ιδέα φέρεται να παρουσιάστηκε τον περασμένο μήνα από τον Dmitry Μazepin, ιδρυτή του ρωσικού γίγαντα λιπασμάτων Uralchem. Τον περασμένο μήνα, η πρόταση συζητήθηκε μεταξύ των μεγάλων παραγωγών λιπασμάτων, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Denis Manturov και του πρωθυπουργού Mikhail Mishustin.

Ωστόσο, ορισμένοι κατασκευαστές λιπασμάτων δεν υποστήριξαν την πρόταση, ανησυχώντας ότι θα μπορούσε να είναι επιβλαβής για την επιχείρησή τους, όπως ισχυρίστηκαν πηγές του Bloomberg. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνομιλίες βρίσκονται στα αρχικά τους στάδια και δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις.