Αιφνιδιαστικό «λουκέτο» στο Athens Ledra – Διώχνουν πελάτες

Αιφνιδιαστικό «λουκέτο» στο Athens Ledra - Διώχνουν πελάτες

Με αιφνιδιαστικό τρόπο, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους πελάτες έγινε την Τρίτη, 31/5, γνωστή η είδηση για το «λουκέτο» στο γνωστό ξενοδοχείο Athens Ledra (πρώην Ledra Marriot).

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το «Έθνος» στην ιστοσελίδα του, οι πελάτες του ξενοδοχείου επί της λεωφόρου Συγγρού, ειδοποιήθηκαν να αποχωρήσουν από τα δωμάτιά τους, καθώς η επιχείρηση κλείνει, θυμίζοντας έντονα την ημέρα που έκλεισε του επίσης εμβληματικό ξενοδοχείο «Πεντελικόν». 

Την ίδια στιγμή, η συντριπτική πλειοψηφία των περίπου 150 εργαζομένων του ξενοδοχείου, έχουν ακολουθήσει το δρόμο της επίσχεσης.

Ήδη η πιστώτρια τράπεζα (Αlpha Bank) έχει προχωρήσει σε δέσμευση των λογαριασμών της εταιρείας, καθώς οι οφειλές της ανέρχονται στα 35 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι το εμβληματικό ξενοδοχείο Athens Ledra κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1980 από τον Γεώργιο Παρασκευαΐδη.  Ύστερα από τον θάνατό του, τον Δεκέμβριο του 2007, ο έλεγχος του ξενοδοχείου περιήλθε στην οικογένεια Παρασκευαΐδη, ενώ το 2013 ολοκληρώθηκε η τριακονταετής διαχείριση της μονάδας από την αμερικανική αλυσίδα Ledra Marriott.

Ωστόσο τη μετονομασία -το 2014- του ξενοδοχείου σε Athens Ledra τη διαδέχεται λίγους μήνες αργότερα η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 της ΑΣΤΥ, της ιδιοκτήτριας εταιρείας του ξενοδοχείο, η οποία στη συνέχεια απεσύρθη.