Λύσεις για σταύλους και ελληνοποιήσεις υποσχέθηκε ο Τσιρώνης

Λύσεις για σταύλους και ελληνοποιήσεις υποσχέθηκε ο Τσιρώνης

Οριστική και άμεση λύση στο πρόβλημα των σταυλικών εγκαταστάσεων το οποίο, όπως ανέφερε, «χρονίζει επί δεκαετίες ενώ έχει ανύπαρκτο κόστος» υποσχέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το αγροτικό στη Βουλή.

Παράλληλα χαρακτήρισε ως χρονίζον, σύνθετο και ανεπίλυτο πρόβλημα του κτηνοτροφικού τομέα και τις ελληνοποιήσεις, προσθέτοντας ότι «βόλευε κιόλας κάποιους επιδοτησάκηδες παραγωγούς».

Πέραν αυτών, ο κ. Τσιρώνης άσκησε έντονη κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις για τα πεπραγμένα τους στον αγροτικό τομέα, άσκησε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, καταλογίζοντας υποκρισία ιδίως στη ΝΔ όταν κατηγορεί τη σημερινή κυβέρνηση για προβλήματα που της κληροδότησαν.

Σύμφωνα με τον ίδιο,  το 2014 υπήρξε πλήρης κατάρρευση της αγροτικής οικονομίας, αφού η ακαθάριστη προστιθέμενη αξία παραγωγής εξέπεσε στο 6,1%, από 7%. Από το 2004 έως το 2009, την προ κρίσης περίοδο, μειώθηκε η αγροτική παραγωγή κατά 28% και η βιομηχανική παραγωγή κατά 21%, είπε και απευθυνόμενος προς την ΝΔ, πρόσθεσε: «Αυτή είναι η προσφορά σας».

Αφού τόνισε ότι οι ίδιοι οι αγρότες περιγράφουν τα προβλήματα ως χρονίζοντα, αναφέρθηκε στα παραδείγματα των συνεταιρισμών, επισημαίνοντας πως σήμερα δεν πείθονται να συμμετάσχουν στο συνεταιριστικό κίνημα λόγω της οδυνηρής εμπειρίας του παρελθόντος.

Τέλος, υπογράμμισε ότι παρά τα όσα ακούγονται, ότι «τα ελληνικά προϊόντα θα σαρώσουν στο εξωτερικό» στην πραγματικότητα, εκτός από τη φέτα, τις ελιές και κάποια ελάχιστα άλλα, τα ελληνικά προϊόντα είναι άγνωστα, για να τονίσει ότι η βιολογική γεωργία είναι το σημείο «κλειδί», κι όμως τόσα χρόνια δεν έγινε τίποτα. Όπως είπε, για πρώτη φορά εντάσσονται στο πρόγραμμα 100 εκατ. ευρώ (66 εκατ. για τη γεωργία και 34 εκατ. για τη μετατροπή των καλλιεργειών σε βιοκαλλιέργειες), ενώ 343 εκατ. διοχετεύονται για τη διατήρηση.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)