Μ. Βορίδης – Παγκόσμια Ημέρα Αγρότισσας: «Το ΥπΑΑΤ θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός στην ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας»

Το ποσοστό της γυναίκας αγρότισσας στη χώρα μας ανέρχεται σε 44,81%

Τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει η γυναίκα αγρότισσα στη γεωργία και κτηνοτροφία της χώρας τόνισε με δήλωσή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης με αφορμή το σημερινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Αγρότισσας.

Το ποσοστό της γυναίκας αγρότισσας στη χώρα μας ανέρχεται σε 44,81%, καθώς όπως προκύπτει από στοιχεία του Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ)του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι εγγεγραμμένοι γεωργοί ανέρχονται σε 656.295, εκ των οποίων 294.140 είναι αγρότισσες.

«Η ημέρα της Αγρότισσας είναι μια ημέρα με ιδιαίτερο συμβολισμό τόσο για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όσο και για τον ελληνικό αγροτικό κόσμο, καθώς τιμά και υπενθυμίζει τον κρίσιμο ρόλο των Ελληνίδων στην εθνική μας γεωργία και κτηνοτροφία και συνεπώς και την ευθύνη της πολιτείας για την προστασία και περαιτέρω ενίσχυση αυτού του ρόλου μέσα από ολοκληρωμένες πολιτικές και πρωτοβουλίες που στοχεύουν στο σύνολο των αγροτικών δραστηριοτήτων», ανέφερε σχετικά ο αρμόδιος υπουργός.

Πρόσθεσε ότι «Συνεργατισμός, μεταποίηση, οικοτεχνία, αγροτουρισμός, πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία, άμβλυνση των ανισοτήτων, αναχαίτιση φαινομένων όπως η ερήμωση της υπαίθρου και ο κοινωνικός αποκλεισμός είναι τομείς στους οποίους η κυβέρνηση αυτή παρεμβαίνει και αξιοποιεί όλα τα δυνατά μέσα για να ανταποκριθεί σε αυτήν την καθ’ όλα ύψιστη ευθύνη».

Παράλληλα ο κ. Βορίδης εξέφρασε τη στήριξη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «στην ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας σε όλο το φάσμα του πρωτογενούς τομέα, όπως επίσης και στην στήριξη της θέσης της Ελληνίδας αγρότισσας η οποία είναι εξόχως σημαντική για την διατήρηση και ενίσχυση της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής της ελληνικής υπαίθρου».

Τέλος, ευχαρίστησε τον γυναικείο αγροτικό πληθυσμό «για την συνεχή προσφορά» και συμπλήρωσε «είμαι πεπεισμένος ότι με σχέδιο, δουλειά, στοχοπροσήλωση και σύμπραξη δυνάμεων η Ελληνίδα Αγρότισσα θα κατακτήσει τη θέση που της αξίζει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ