Μ. Βρετανία: Το 50% των αγροτών περιμένει αρνητικό αντίκτυπο από το Brexit

Το Brexit εξακολουθεί να αποτελεί μεγάλο βραχνά για τους Βρετανούς αγρότες, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Virgin Money.

Στο διαδικτυακό ερωτηματολόγιο που στάλθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου σε όλους τους υπάρχοντες πελάτες της Virgin Money από τον χώρο της αγροδιατροφής, το 51% των ερωτηθέντων ιδιοκτητών αγροτικών επιχειρήσεων αναφέρει ότι η πανδημία έχει πλέον πολύ μικρό αντίκτυπο στην επιχείρησή τους, καταγράφοντας μια αύξηση 4% από την τελευταία σφυγμομέτρηση.

Ωστόσο, ένα 35% επισημαίνει ότι η πανδημία συνεχίζει να έχει αρνητικό αντίκτυπο (από 43% το 2020). Σχεδόν το 1/3 των επιχειρήσεων εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα με τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού, καθώς και καθυστερήσεις στις αλυσίδες εφοδιασμού τους.

Παρά τα βελτιωμένα ποσοστά, σε ό,τι αφορά την πανδημία COVID-19 και την ανθεκτικότητα που επέδειξε η αγροδιατροφή, οι πελάτες της βρετανικής εταιρείας παραμένουν ανήσυχοι σχετικά με τις επιπτώσεις του Brexit, έχοντας πλέον καλύτερη επίγνωση των πιθανών επιπτώσεών του.

Στην προηγηθείσα έρευνα του 2020, περίπου το 43% δεν γνώριζε ποιες θα ήταν οι συνέπειες, όμως τώρα το ποσοστό αυτό έχει μειωθεί στο 27%.

Πλέον, σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες αναμένουν αρνητικό αντίκτυπο από το Brexit, σημειώνοντας αύξηση σε σύγκριση με την προ διετίας σφυγμομέτρηση.