Αυτό το άρθρο είναι 32 μηνών

Μ. Βρετανία: Τα σούπερ μάρκετ χρησιμοποιούν φωτογραφίες για να καλύψουν τις ελλείψεις στα ράφια

31/10/2021
1' διάβασμα
m-vretania-ta-souper-market-chrisimopoioun-fotografies-gia-na-kalypsoun-tis-elleipseis-sta-rafia-245387

Τα εκτεταμένα προβλήματα εφοδιασμού αναγκάζουν τα βρετανικά σούπερ μάρκετ να επιστρατεύουν μέχρι και σετ από χαρτονένιες φωτογραφίες φρούτων, λαχανικών και άλλων τροφίμων για να καλύπτουν τα κενά από τις ελλείψεις στα ράφια λιανικής.

Η μεγάλη βρετανική αλυσίδα Tesco είναι μία από εκείνες που άρχισαν να χρησιμοποιούν φωτογραφίες με σπαράγγια, καρότα, πορτοκάλια και σταφύλια στους διαδρόμους των φρέσκων προϊόντων τους, προκαλώντας κύμα γέλωτος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Μμμ, νόστιμες φωτογραφίες από σπαράγγια», γράφει ένας σχολιαστής στο Twitter. Ένας άλλος χλευάζει μια υπερμεγέθη εικόνα του λαχανικού: «Μου αρέσει που τα σπαράγγια μεγαλώνουν τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είμαι σίγουρος ότι αυτό οφείλεται στο κλίμα μας».

Η τακτική των σούπερ μάρκετ εφαρμόζεται, καθώς οι ελλείψεις οδηγών βαρέων οχημάτων, αγρεργατών για τη συλλογή της σοδειάς στις εκμεταλλεύσεις, συσκευαστών και εργοστασίων επεξεργασίας τροφίμων (που έχουν ξεμείνει από διοξείδιο του άνθρακα) οδηγούν σε χαμηλή διαθεσιμότητα ορισμένων ειδών προϊόντων στα σούπερ μάρκετ.

Σε ελλείψεις οδηγούν και τα προβλήματα στα λιμάνια, όπου οι χειριστές δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν την αύξηση των αποστολών για την εορταστική περίοδο.