Μάνγκο σε μέγεθος μπάλας ποδοσφαίρου καλλιεργεί μία παραγωγός στην Κολομβία

Φωτογραφίες από μάνγκο τόσο μεγάλα όσο οι μπάλες ποδοσφαίρου συγκομίστηκα στο Σανταντέρ της Κολομβίας την προηγούμενη εβδομάδα κάνοντας τον γύρο του διαδικτύου. 

Όπως δήλωσε σε τοπικό ειδησεογραφικό μέσο, η Liliana Garnica Ruíz ιδιοκτήτρια της καλλιέργειας των γιγαντιαίων μάνγκο «τα φρούτα προέρχονταν από βιολογική καλλιέργεια που χρησιμοποιούν μια διαδικασία βασισμένη στη βελτίωση του εδάφους».

«Αυτά τα μάνγκο ήταν ευλογία, δεν είναι μόνο υγιή, αλλά είναι και μεγάλα», προσθέτει. Το αγρόκτημά της παράγει επίσης λεμόνια, μανταρίνια και πορτοκάλια.

Η Garnica εισήλθε στον αγροτικό κόσμο μόλις πριν από πέντε χρόνια όταν αγόρασε μία έκταση και ολοκλήρωσε μια τριετή φοίτηση σχετικά με τον πρωτογενή τομέα. Τα δύο χρόνια που ακολούθησαν την εκπαίδευση άρχισε να συλλέγει τους πρώτους καρπούς από την καλλιέργεια που όπως χαρακτηριστικά τονίζει « είναι καλής ποιότητας και βασίζονται στην καθαρή-βιολογική παραγωγή».

Πέρυσι, στην Κολομβία καταγράφηκε στα «Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες», το βαρύτερο μάνγκο  το οποίο καλλιεργήθηκε στην περιοχή Μπογιάκα και ζύγιζε 4,25 κιλά.

“Ξέρω ότι τα μάνγκο μου ξεπερνούν εκείνο το ρεκόρ και ήθελα να το καταγράψω, αλλά σταμάτησα. Θέλω πρώτα να δω πώς ωριμάζουν τα συγκεκριμένα φρούτα και πώς είναι η γεύση τους”, είπε.

«Αυτά τα μάνγκο χρειάζονται λίγο χρόνο ακόμα για να ωριμάσουν επειδή συγκομίστηκαν νωρίς, οπότε τώρα θα περιμένω να δω και θα τα αφήσω να ωριμάσουν χωρίς τη διατροφή του δέντρου» τονίζει η παραγωγός.

«Τα βιολογικά φρούτα είναι πολύ καλύτερα από αυτά που προέρχονται από τη συμβατική γεωργία ενώ τα δέντρα μου είναι εμπλουτισμένα με μέταλλα και πολλά θρεπτικά συστατικά» συμπληρώνει η κα Garnica.

Tέλος αναφέρει ότι θα συνεχίσει να ακολουθεί τις συγκεκριμένες μεθόδους παραγωγής και αν τα αποτελέσματα είναι ίδια, το επόμενο έτος μπορεί να υποβάλει αίτηση για παγκόσμια αναγνώριση των μάνγκο της.

«Θα ήμουν περήφανη ως Κολομβιανή», σημείωσε.