-Διαφήμιση-

Ο Μανώλης Συντυχάκης είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης με τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση»

Η αγροκτηνοτροφική παραγωγή και στην Κρήτη δέχεται τις συνέπειες της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της ΕΕ. Τις συνέπειες αυτές βιώνουν από πρώτο χέρι οι κατεστραμμένοι σταφιδοπαραγωγοί και οι αμπελοκαλλιεργητές του Ηρακλείου, οι τσακισμένοι παραγωγοί εσπεριδοειδών στα Χανιά, οι ελαιοκαλλιεργητές όλης της Κρήτης, αλλά και οι κτηνοτρόφοι με τα υψηλά κόστη παραγωγής και τις εξευτελιστικές τιμές στα κτηνοτροφικά προϊόντα.

Επίσης, είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα της Κρήτης είναι στο σύνολό τους άριστης ποιότητας (πχ. το λάδι κατά 90% είναι έξτρα παρθένο), το ξενοδοχειακό κεφάλαιο, που ενδιαφέρεται για τα κέρδη του, όχι μόνο ξεζουμίζει τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, αλλά έχει γραμμένα στα παλαιότερα των υποδημάτων του τα κρητικά προϊόντα και χρησιμοποιεί εισαγόμενα φθηνότερα τρόφιμα για να εξυπηρετήσει τα εκατομμύρια τουριστών που έρχονται στην Κρήτη από όλο τον κόσμο (5,3 εκατομμύρια το 2018). Όλο και περισσότεροι αγρότες καταλαβαίνουν την απάτη ότι δήθεν θα επιβιώσουν οι βιοπαλαιστές αγρότες μέσω αγροδιατροφικών συμπράξεων με τα τουριστικά μονοπώλια.

Για εμάς πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η σύγκρουση με την ΕΕ και την ΚΑΠ, η ανατροπή του παραγωγικού μοντέλου που αυτή προωθεί και υλοποιούν κυβερνήσεις και περιφέρειες με τη στήριξη όλων των άλλων πολιτικών δυνάμεων και των εκλεγμένων τους στα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια.

Στο πλευρό των μικρομεσαίων παραγωγών

Απέναντι στα παραπάνω, το ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης έχουμε στηρίξει τον αγώνα επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς της περιοχής μας. Άλλωστε, στο ψηφοδέλτιό μας συμμετέχει και ο πρόεδρος της μοναδικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων που υπάρχει στην Κρήτη, αυτής των Χανίων.

Για εμάς πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η σύγκρουση με την ΕΕ και την ΚΑΠ, η ανατροπή του παραγωγικού μοντέλου που αυτή προωθεί και υλοποιούν κυβερνήσεις και περιφέρειες με τη στήριξη όλων των άλλων πολιτικών δυνάμεων και των εκλεγμένων τους στα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια.

Είμαστε οι μόνοι που στηρίζουμε το διεκδικητικό πλαίσιο πάλης του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, δηλαδή το πλαίσιο των αιτημάτων της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι στις 15/4 το ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογίες για φθηνό πετρέλαιο και ρεύμα, οι οποίες απορρίφθηκαν από την κυβέρνηση.

Η ενδυνάμωση του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, στην Ευρωβουλή, στις περιφέρειες και στους δήμους, αλλά και στις εθνικές, όποτε κι αν αυτές γίνουν, θα κάνει την πραγματική διαφορά για τους μικρομεσαίους αγρότες που στενάζουν. Θα αποτελέσει ένα σίγουρο χτύπημα της πολιτικής που τους καταστρέφει, δύναμη ενίσχυσης του αγώνα τους για τη δική τους επιβίωση.

Για να ενισχυθεί η προσπάθεια οικοδόμησης της συμμαχίας εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολουμένων.

Για να ανοίξει η οριστική διέξοδος, με την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, των αγροτικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων της γης, των κρατικών υποδομών και του εμπορίου.

Με κεντρικό σχεδιασμό που θα έχει ως κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι το κέρδος. Που θα αξιοποιεί τις παραγωγικές δυνατότητες συνολικά της χώρας και της Κρήτης.

-Διαφήμιση-