Με παραγωγούς της Ο.Π. «Ιπποφαές» συναντήθηκε ο Κ.Μητσοτάκης στην Καρδίτσα

Με παραγωγούς της Ο.Π. «Ιπποφαές» συναντήθηκε ο Κ.Μητσοτάκης στην Καρδίτσα

Με την Ομάδα Παραγωγών «Ιπποφαές» συναντήθηκε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διήμερη περιοδεία του στη Θεσσαλία, όπου είχε την ευκαιρία, συνοδευόμενος από την τομεάρχη Αγροτικού της ΝΔ, βουλευτή Σερρών, Φωτεινή Αραμπατζή, και με Θεσσαλούς βουλευτές της ΝΔ, όπως ο Χρήστος Κέλλας, να ενημερωθεί για τη νέα αυτή καλλιέργεια.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, στο χωριό Άγιος Θεόδωρος Καρδίτσας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αγρότες, να ενημερωθεί για το κόστος παραγωγής και για τις συνέπειες αυτής της καλλιέργειας στην υγεία των ανθρώπων. «Από εσάς ξεκινάω την επίσκεψή μου στη Θεσσαλία, από τη δική σας οργάνωση. Ακριβώς γιατί θέλω να στείλω ένα μήνυμα ότι οι καλλιέργειες, ειδικά αυτές οι οποίες έχουν ευεργετικές επιπτώσεις στην υγεία είναι το μέλλον του πρωτογενούς τομέα. Ενημερώθηκα, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, για την πρωτοβουλία σας και για τη δυνατότητα που έχετε – όντας πια απόλυτα κατατοπισμένοι – να ξεκινάτε από το χωράφι και να καταλήγετε στο ράφι των πελατών εκτός Ελλάδας. Ήρθα λοιπόν, να με ενημερώσετε για τις πρωτοβουλίες σας, αλλά και για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζετε», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 
Κατευθυνόμενος προς το χωριό Καρποχώρι σταμάτησε και συνομίλησε με νέο μελισσουργό, ο οποίος και του παρουσίασε σημαντικές καινοτομίες που αφορούν τη μελισσοκομία, ενώ τον ενημέρωσε και για τα σημαντικά γραφειοκρατικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με νέα παιδιά. 

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Βασική μου προτεραιότητα να κρατήσουμε εδώ τους νέους»

Ο κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε ακροθιγώς και στο θέμα της φέτας, που ως γνωστόν, έχει φέρει σε αμηχανία και τα κομματικά στελέχη της στη Θεσσαλία μετά την ψήφιση της CETA, από μέρους των ευρωβουλευτών της ΝΔ, καθώς ως γνωστόν η περιοχή, έχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς.

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση υιοθέτησε την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από 24% στο 13% και τόνισε «εμείς εισηγούμαστε και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τη μείωση του φόρου εισοδήματος στις επιχειρήσεις από το 29% στο 20% εντός 2 ετών».

Στο πολιτικό του μήνυμα στα εγκαίνια των γραφείων της ΝΟΔΕ Καρδίτσας ζήτησε να σταματήσουν τα κομματικά γραφεία – σφραγίδες και καταφέρθηκε εναντίον της κυβέρνησης και των πεπραγμένων της και σημείωσε ότι ο κόσμος   «θέλει να ακούσει αλήθειες», ενώ υποστήριξε πως χρειάζεται συνεχής εγρήγορση στο θέμα των εκλογών.

Ο κ.Μητσοτάκης επισκέφθηκε, μεταξύ άλλων και τους Σαρακατσάνους, στο καθιερωμένο αντάμωμα στο Περτούλι Τρικάλων, τονίζοντας ότι ήρθε εκεί,  ο πατέρας του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, 22 χρόνια πριν. Υποστήριξε πως Κρητικοί και Σαρακατσαναίοι έχουν κοινά χαρακτηριστικά τη λεβεντιά και το πείσμα ενώ τόνισε ότι προτεραιότητα είναι να κρατηθούν οι νέοι στον τόπο τους και να επιστρέψουν όσοι έφυγαν στα χρόνια της κρίσης. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν βουλευτές και στελέχη της ΝΔ, από τη Θεσσαλία, όπως ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο Χρήστος Μπουκώρος αλλά κι από άλλες περιοχές της χώρας, όπως ο Κ.Γκιουλέκας,  ο περιφερειάρχης, Κώστας Αγοραστός κ.ά.