Αυτό το άρθρο είναι 29 μηνών

Μεγάλες καταστροφές σε θερμοκήπια της Ρόδου από τη χιονόπτωση

26.01.2022
1' διάβασμα
megales-katastrofes-se-thermokipia-tis-rodou-apo-ti-chionoptosi-253042

Μεγάλες ζημιές έχουν υποστεί γυάλινα θερμοκήπια που βρίσκονται στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου από την πρόσφατη χιονόπτωση. Το βάρος από το χιόνι και ο δυνατός αέρας έριξε κάτω τις γυάλινες κατασκευές, με αποτέλεσμα τα θερμοκήπια να καταστραφούν ολοσχερώς και οι ζημιές των παραγωγών πολύ μεγάλες.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ένας από τους ιδιοκτήτες γυάλινων θερμοκηπίων στην περιοχή Αφάντου, Μιχάλης Παπασάββας, ανέφερε ότι τα θερμοκήπια του όπως και άλλων τεσσάρων ιδιοκτητών, έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά αφού η τελευταία θεομηνία τα έριξε κάτω και έχουν διαλυθεί.

«Τέσσερα θερμοκήπια 2,5 στρεμμάτων το καθένα, έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και πρέπει να φτιαχτούν από την αρχή. Το κόστος είναι μεγάλο αφού η γυάλινη κατασκευή για κάθε στρέμμα χωρίς θέρμανση κοστίζει 70.000 ευρώ, με θέρμανση πλησιάζει τις 100.000 ευρώ», ανέφερε ο κ. Παπασάββας και πρόσθεσε ότι επιλέγονται οι γυάλινες κατασκευές γιατί η παραγωγή είναι καλύτερη και κρατούν χρόνια.
Στα εν λόγω θερμοκήπια υπήρχαν καλλιέργειες από ντομάτα, λουλούδια και λαχανικά της εποχή. Οι καλλιέργειες που υπήρχαν στα θερμοκήπια έχουν καταστραφεί όλες.
Ο κ. Παπασάββας όπως και οι υπόλοιποι καλλιεργητές ζητούν την βοήθεια της κυβέρνησης να αποζημιωθούν, προκειμένου να μπορέσουν να ξαναστήσουν τα θερμοκήπια τους.

Σήμερα το πρωί ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα αγροτικής Ανάπτυξης, Φιλήμονας Ζαννετίδης, μαζί με υπαλλήλους της περιφέρειας επισκέφτηκαν τα κατεστραμμένα θερμοκήπια και είδαν από κοντά το τι έχει συμβεί. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου υπάρχει δυνατότητα αποζημίωσης και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν παραγωγοί και περιφέρει.

Πηγή: ertnews.gr

ΓΡΑΦΕΙ: