Μεγάλη Βρετανία: Στα ύψη εκτοξεύθηκαν τα αγροτικά εισοδήματα το 2017

agglia-agrotes-ktinotrofoi
Στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και πάνω από μια 20ετία βρέθηκαν τα αγροτικά εισοδήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2017
Στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και πάνω από μια 20ετία βρέθηκαν τα αγροτικά εισοδήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2017. Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή διαδραμάτισε η εκτίναξη των τιμών του γάλακτος και η πτώση της λίρας έναντι του ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, το συνολικό εισόδημα από γεωργικές δραστηριότητες στη Μεγάλη Βρετανία σημείωσε αύξηση κατά 41% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Αυτή η εμφατική άνοδος βάζει τέλος σε μια τριετία συνεχούς πτώσης (2014-2016), σύμφωνα πάντα με το βρετανικό υπουργείο Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων (DEFRA).

Για τους 193.000 απασχολούμενους στον αγροτικό τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου, η παραγωγικότητα αυξήθηκε σε ιστορικό υψηλό, καταγράφοντας 29.794 λίρες ανά ετήσια μονάδα εργασίας.

Η αξία της ακαθάριστης αγροτικής παραγωγής αυξήθηκε κατά 10%, σε περίπου 26,3 δισεκατομμύρια λίρες, εξαιτίας των ισχυρών αγορών για τα προϊόντα κτηνοτροφίας.

Η αξία της παραγωγής γάλακτος αυξήθηκε κατά περίπου 1/3, σε 4,3 δισ. λίρες, αντανακλώντας τις υψηλές τιμές αγοράς για μεγάλο μέρος του έτους και την αύξηση 4% της ετήσιας παραγωγής.