Μεγάλη Βρετανία: Συντονισμό και μετεκλογική ενότητα ζητούν οι αγροτικές οργανώσεις

Μεγάλη Βρετανία: Συντονισμό και μετεκλογική ενότητα ζητούν οι αγροτικές οργανώσεις
-Διαφήμιση-

Οι πρώτες αντιδράσεις των αγροτικών φορέων για τα αποτελέσματα των βρετανικών εκλογών είναι γεγονός. Μετά την επικράτηση του συντηρητικού κόμματος της Τερέζα Μέι, που πάντως απέτυχε να εξασφαλίσει την απαιτούμενη αυτοδυναμία, ο πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Αγροτών (NFU) του Ηνωμένου Βασιλείου, Μέριγκ Ρέιµοντ, δεσμεύτηκε ότι η NFU θα συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση από όποιον και αν σχηματιστεί.

Βασική στόχευση, σύμφωνα με τον κ. Ρέιµοντ, είναι να εξασφαλιστεί ότι η νέα πολιτική ηγεσία θα εκτιμήσει τη σημασία και τις ανάγκες της βρετανικής γεωργίας και των προϊόντων της και θα υποστηρίξει έμπρακτα τις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών. «Η βρετανική γεωργία στηρίζει τον μεγαλύτερο μεταποιητικό τομέα της χώρας, αξίας 110 δισ. λιρών. Έτσι, για κάθε λίρα που επενδύεται, η γεωργία επιστρέφει πίσω το επταπλάσιο, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία. Δεδομένου ότι ο αγροτικός τομέας είναι αναμφισβήτητα αυτός που επηρεάζεται περισσότερο από το Brexit, τα μέλη της NFU πρέπει να γνωρίζουν με σαφήνεια το συντομότερο δυνατόν ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα και πώς σχεδιάζει να στηρίξει μια κερδοφόρα, παραγωγική και προοδευτική γεωργία στο μέλλον. Χρειαζόμαστε άμεσα μια λειτουργική κυβέρνηση», επεσήμανε, συμπληρώνοντας ότι η NFU θα επιδιώξει πρόωρες συναντήσεις με τους νέους υπουργούς. «Στις επίσημες διαπραγματεύσεις για το Brexit θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για μια σωστή εμπορική συμφωνία, το κανονιστικό πλαίσιο, την κατάλληλη εγχώρια αγροτική πολιτική για τη Βρετανία και την πρόσβαση σε ένα ανταγωνιστικό εργατικό δυναμικό», πρόσθεσε.

Κάλεσμα για ενότητα απηύθυνε και ο γενικός διευθυντής της βρετανικής Ομοσπονδίας Τροφίμων & Ποτών, Ίαν Ράιτ. «Οι πολιτικοί όλων των κομμάτων πρέπει να ενωθούν, προκειμένου να ανταποκριθούν στο εθνικό συμφέρον, έτσι ώστε η βρετανική βιομηχανία των τροφίμων και της γεωργίας να συνεχίσει να ευδοκιμεί».

-Διαφήμιση-