Χρ. Μεγάλου: Η Τράπεζα Πειραιώς είναι σε τροχιά για την έκδοση χρέους

Χρ. Μεγάλου: Η Τράπεζα Πειραιώς είναι σε τροχιά για την έκδοση χρέους
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Τα σχέδια της Τράπεζας Πειραιώς για την έκδοση χρέους, που θα ενισχύσει τα κεφάλαιά της, είναι σε τροχιά, ανέφερε η Τράπεζα Πειραιώς την Τετάρτη 3/10, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Στόχος του σχεδίου είναι η ενίσχυση του ισολογισμού της τράπεζας και η αύξηση της κεφαλαιακής βάσης της. Η τράπεζα έχει κάνει σημαντική πρόοδο σε όλα τα μέτωπα όσον αφορά στην εφαρμογή του σχεδίου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της Χρήστος Μεγάλου στο Reuters. Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Πειραιώς, που έχει υποβληθεί στους επόπτες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, περιλαμβάνει την έκδοση χρέους, μεταξύ άλλων μέτρων, αναφέρει το πρακτορείο.

«Η τράπεζα είναι σε συνεχή διάλογο με τις εποπτικές Αρχές και παρακολουθεί τις κεφαλαιαγορές για να βρει το παράθυρο ευκαιρίας έκδοσης μέσου άντλησης κεφαλαίων (non-dilutive capital instrument issuance) που περιλαμβάνεται στο σχέδιο», δήλωσε ο κ. Μεγάλου. Η Πειραιώς έχει αυξήσει τη βάση των καταθέσεων της κατά περίπου 2 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση. Έχει μειώσει τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (NPEs), που περιλαμβάνουν τα δάνεια που είναι ληξιπρόθεσμα για περισσότερο από 90 ημέρες και τα αναδιαρθρωμένα δάνεια που είναι πιθανόν να γίνουν «κόκκινα», κατά περισσότερο από 5 δις. ευρώ, που είναι η μεγαλύτερη μείωση από οποιαδήποτε τράπεζα στην Ελλάδα, δήλωσε ο κ. Μεγάλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-Διαφήμιση-