Μελέτη: Βελτιώσεις για την ενίσχυση της παραγωγικότητας σε βιολογικές καλλιέργειες αναζητούν οι επιστήμονες

Την ανάπτυξη στρατηγικών βελτίωσης της παραγωγικότητας και της κερδοφορίας, παίρνοντας ως βάση την καλλιέργεια του βιολογικού καρπουζιού, αναζητούν επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Clemson στη Νότια Καρολίνα, με στόχο να βοηθήσουν τους καλλιεργητές στην κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για βιολογικά τρόφιμα.

Το καρπούζι επιλέχθηκε για τη μελέτη επειδή χρησιμοποιεί τις ίδιες καλλιεργητικές φροντίδες και πρακτικές διαχείρισης με άλλες βιολογικές καλλιέργειες υπό πλαστικό κάλυψης, όπως αγγούρια, πεπόνια, κολοκύθες και άλλα κολοκυνθοειδή. «Ο μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι να αναπτύξουμε βιολογικά λιπάσματα και στρατηγικές για υψηλότερη αποτελεσματικότητα στη χρήση θρεπτικών ουσιών και διαχείριση των ζιζανίων και παρασίτων στο έδαφος», σχολιάζει ο επικεφαλής της ομάδας, επίκουρος καθηγητής, Bhupinder Jatana. Η μελέτη χρηματοδοτείται από το Εθνικό Ινστιτούτο Τροφίμων και Γεωργίας του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA)