Μελέτη: Δραστικά μικρότερο το αποτύπωμα της κατανάλωσης κρέατος άγριων ζώων σε σχέση με την κτηνοτροφική παραγωγή

Η κατανάλωση κρέατος αγρίων ζώων από βιώσιμες πηγές αντί για εξημερωμένα ζώα εκτροφής μειώνει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και διαφυλάσσει πολύτιμα τροπικά δασικά συστήματα, τα οποία με τη σειρά τους μετριάζουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με νέα έρευνα του πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας (UEA) και του πανεπιστημίου UFMS της Βραζιλίας, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Scientific Reports.

Η ερευνητική ομάδα εκτίμησε τις εκπομπές τροπικών κοινοτήτων σε περιοχές της Νιγηρίας, της Γκάνας, της Τανζανίας, της Βραζιλίας, του Περού και της Βολιβίας, οι οποίες καταναλώνουν κρέας άγριων ζώων αντί για εξημερωμένα ζώα. Λαμβάνοντας υπόψη τη δραστηριότητα 150.000 κατοίκων στα δάση του Αμαζονίου και της Αφρικής, οι μελετητές διαπίστωσαν ότι η ετήσια κατά κεφαλή κατανάλωση 41,7 κιλών άγριου κρέατος θα εξοικονομούσε 71 μετρικούς τόνους ισοδυνάμου διοξειδίου του άνθρακα (MtCO2-eq) στο σενάριο υποκατάστασης του βόειου κρέατος.