Η καγκελάριος της Γερµανίας, Άνγκελα Μέρκελ, τάσσεται ενάντια στην υιοθέτηση πιο φιλόδοξων στόχων για το κλίµα από την ΕΕ.
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!
Ενάντια στην υιοθέτηση πιο φιλόδοξων στόχων για το κλίμα από την ΕΕ καταφέρθηκε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, υποστηρίζοντας ωστόσο την ιδέα της μετάβασης προς έναν τομέα μεταφορών χωρίς άνθρακα.

«Νομίζω ότι θα πρέπει πρώτα να τηρήσουμε τους στόχους που έχουμε ήδη θέσει για εμάς. Δεν θεωρώ ότι το να θέτουμε μονίμως νέους στόχους έχει νόημα», ανέφερε η καγκελάριος σε συνέντευξή της στο ARD.

Ο επικεφαλής της ΕΕ για το κλίμα, Miguel Arias Cañete, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι σκέπτεται να αυξήσει από 40% σε 45% το μέγεθος των περικοπών στις επιβλαβείς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που θα πρέπει να επιδιώξουν οι χώρες της ΕΕ έως το 2030, δεδομένου ότι η κλιματική αλλαγή επιταχύνεται.

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

«Δεν είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από αυτές τις νέες προτάσεις», υπογράμμισε η ίδια.

Σχολιάζοντας την ανάγκη υιοθέτησης αποτελεσματικών μέτρων για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, η Μέρκελ τόνισε ότι είναι αναγκαία η μετάβαση προς «απανθρακοποίηση» στον τομέα των μεταφορών (Verkehrswende).

«Χρειαζόμαστε ένα “Verkehrswende” και αυτό είναι πλέον πολύ σαφές», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι πρέπει να εισαχθούν σταδιακά νέες μορφές κινητικότητας προκειμένου να υποστηριχθεί αυτή η μετάβαση.

-Διαφήμιση-
Αγροτική Καινοτομία - Γεωργικές Συμβουλές