Μέχρι τέλη Γενάρη σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό η επιστροφή του ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου

Διευκρύνησεις του Υπουργείου Οικονομικών για την επιστροφή του ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου

Το επόμενο διάστημα και σίγουρα μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα 150 εκατ. ευρώ που αφορούν την επιστροφή του αγροτικού πετρελαίου στους χιλιάδες δικαιούχους.

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το αγροτικό, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 11.00 το πρωί της Τετάρτης 18 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, απαντώντας στις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης όσον αφορά τις καθυστερήσεις στην προκήρυξη των προγραμμάτων, είπε ότι δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση και έχουν προκηρυχθεί δράσεις ύψους 1,5 δις. Ενώ, αναφερόμενος στις στρατηγικές επιδιώξεις της Κυβέρνησης pου αφορούν τον πρωτογενή τομέα τόνισε:

  • 1η στρατηγική επιδίωξη, η αύξηση της απασχόλησης και η ηλικιακή ανανέωση με καταρτισμένους ανθρώπους που θα αξιοποιήσουν τις επιχειρηματικές ευκαιρίες του τομέα.
  • 2η στρατηγική επιλογή, η δημιουργία προστιθέμενης αξίας που θα προκύψει από την μεταποίηση.
  • 3η στρατηγική επιλογή είναι η στροφή στην ποιοτική γεωργία, για την παραγωγή πιστοποιημένων προϊόντων υψηλής ασφάλειας.